"Schumacher je moj zapriseženi nasprotnik"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nekdanji svetovni prvak je bil sredi 90. let prejšnjega stoletja največji rival Michaela Schumacherja.
Oglej si celoten članek

Damon Hill, svetovni prvak formule 1 iz leta 1996, je Michaela Schumacherja označil za svojega "zapriseženega nasprotnika", ob tem pa priznal, da so bili neposredni dvoboji z sedemkratnim svetovnim prvakom odličen pokazatelj njegovih dirkaških sposobnosti.

"Če si uspel premagati Michaela, si vedel, da si sposoben dirkanja na najvišjem nivoju. Če ne bi bilo njega, mojega zapriseženega nasprotnika, potem ne bi nikoli vedel, kje je moje mesto v dirkaškem panteonu," je povedal Hill, sin tragično preminulega Grahama Hilla, dvakratnega svetovnega prvaka F1 (1962, 1968), ki je umrl v letalski nesreči konec leta 1975.

Foto: Epa schumacher hill Hill je leta 1994 za las zgrešil naslov prvaka po kontroverznem stiku s Schumijem na zadnji dirki sezone v Adelaidu. Nemec, ki je branil točko prednosti, je po trčenju pristal v zaščitnih gumah, medtem ko se je Britanec odpeljal naprej. Kazalo je že, da se bo Hill veselil naslova svetovnega prvaka, a je bila poškodba prednje obese prehuda, tako da je dirko končal v boksih. V naslednji sezoni je Schumacher prepričljivo ubranil naslov prvaka, Hill pa je na svoj račun prišel leta 1996, potem ko je Nemec Bennetton zamenjal za takrat nekonkurenčni Ferrari.

"Smatram se za zelo privilegiranega, da sem lahko dirkal v eri s Schumacherjem, Ayrtonom Senno, Nigelom Mansellom in Alainom Prostom. Imel sem priložnost, da se primerjam z njimi," je dejal Britanec.

"Kvaliteta konkurence je zelo pomembna. Vsakdo želi premagati najboljše. To je pravo zadoščenje v vrhunskem športu, ko dosežeš svoj maksimum. Samo če imaš možnost tekmovati z najboljšimi, lahko ugotoviš, ali si res najboljši," še meni Hill in priznava, da je moral v dvobojih s Schumacherjem večkrat reagirati bolj zadržano. 

"Ko tekmuješ z dirkačem takšnega kova in je med vama prisotne nekaj vroče krvi, si v medsebojnih dvobojih nekoliko bolj previden. Pustiti mu moraš več prostora. Ko si dirkač nadene čelado, se mu spremeni osebnost. Podobno je z ljudmi, ko sedejo za volan avtomobila. Nikoli ne veš, kako se bodo odzvali," je zaključil 61-letni Britanec.

Foto: Epa michael schumacher

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.