Mihelič kot Iličić: gol in srček

Foto: EPA Tim Matavž bi moral tik ob koncu zimskega prestopnega roka podpisati za Napoli,
Ponedeljek, dan za pregled dosežkov nogometnih legionarjev. Tim Matavž je z 11. zadetkom na tretjem mestu najboljših strelcev nizozemske lige. Na Portugalskem je Rene Mihelič zabil Benfici.
Oglej si celoten članek

Italija
V Serie A je "slovenski" Palermo z 1:0 premagal Brescio. Josip Iličić in Armin Bačinović sta celotno srečanje preživela na igrišču, medtem ko sta Jasmin Kurtić in Siniša Andjelković zaman čakala na svojo priložnost, saj se trener ni odločil za niti eno menjavo. Iličić je bil znova vpleten v večino nevarnih akcij Palerma in imel v 77. minuti lepo priložnost za nov zadetek, Bačinović pa je kot vedno opravil garaško delo na sredini igrišča in dobil rumeni karton. Dan kasneje je v Italiji odjeknil prvi poraz Interja, odkar je na klop prvakov sedel Leonardo. Črno-modre je na kolena spravil Udinese (3:1), vrata katerega je vseh 90 minut branil naš čuvaj mreže Samir Handanović. Dejan Stanković ga je premagal le enkrat, dvakrat pa se je proti Srbu z izjemnima obrambama izkazal priljubljeni Sarma. Ob remiju 0:0 Chieva in Genoe je Boštjan Cesar zaradi dveh rumenih kartonov moral predčasno pod prho, Enej Jelenič je obsedel na klopi, Bojana Jokića pa ni bilo v postavi. Enako se je godilo Reneju Krhinu, ki je s tribune spremljal zmago svoje Bologne nad Laziom 3:1. V Serie B je bila tekma ekipe Jasmina Handanovića (Empolija) prestavljena.

Nemčija
Köln je v prvi nemški Bundesligi prišel do pomembne zmage v boju za obstanek. Kozlički so na domačem igrišču s 3:0 odpravili letos zelo bledi Werder Bremen.  Pri zmagi je sodeloval tudi Milivoje Novaković, ki je odigral celotno srečanje, medtem ko je Mišo Brečko (počasi se vrača po preboleli novi gripi) sedel na klopi. V drugi Bundesligi Zlatko Dedić z Bochumom igra ta ponedeljek zvečer – za novo zmago in četrti sezonski gol. Goran Šukalo je z Duisburgom v gosteh remiziral z Ingolstadtom (1:1). Igral je 80 minut. Rok Kronaveter ni bil v postavi ekipe Energie iz Cottbusa ob zmagi nad Arminio 2:1.

Anglija
V Championshipu je Hull City pri Readingu osvojil točko. Kapetan reprezentance Robert Koren je sodeloval pri edinem zadetku svoje ekipe. Z leve je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je Ian Harte naredil ogromno napako, kar je za gol z nekaj metrov izkoristil Corry Evans. Ob koncu srečanja je imel Koren še eno lepo podajo, a ni bilo nič od gola, še več: iz 11 metrov so ga dobili za končnih 1:1. Medtem v Premier League na tekmi Newcastle Uniteda in Tottenhama Haris Vučkić ni bil niti na klopi.

Najboljši strelci nizozemske lige:
16 Björn Vleminckx
14 Marc Janko
11 Tim Matavž

Nizozemska
Po zimskem premoru so spet oživele zelenice nizozemske Eredivison in to je bila nova priložnost za zadetek Tima Matavža. Res ga je dosegel, a to ni bilo dovolj niti za točko Gröningena. Ta je namreč na domačem igrišču izgubil proti branilcu naslova Twenteju (2:1). Kljub vodstvu Matavža in soigralcev je v nadaljevanju avstrijski orjak Marc Janko zabil dva zadetka, prinesel točke svojemu moštvu in Timu pobegnil na lestvici najboljših strelcev. Za Tima je bil ta zadetek že 11. v tej sezoni na 20 tekmah. Haag je pred domačimi navijači s 3:1 premagal Heerenveen. Aleksandar Radosavljevič je igral od prve do zadnje minute. Vitesse je gostoval pri zadnjeuvrščenemu Willemu II. Moštvo Daliborja Stevanovića je izgubilo z ekipo Denisa Haliloviča z 0:1 (Dado je igral 64 minut, Denis celotno tekmo). Aleksander Šeliga za Sparto v drugi nizozemski ligi ne igra.

Belgija
Nogomet se je vrnil tudi na igrišča belgijske Pro-League. Zlatan Ljubijankić in Marko Šuler sta brcala 90 minut in se z Gentom veselila zmage nad ekipo Lokeren z 2:1. Tretji Slovenec pri Gentu, Matija Škarabot, ni bil niti na klopi. Elvedin Džinić je debitiral za Charleroi in s soigralci remiziral z Mechelenom (0:0). Odigral je celotno srečanje in bil med zaslužnejšimi, da niso prejeli zadetka (na prejšnjih 21 tekmah so jih kar 47). Dejan Kelhar ob zmagi Cercla s 3:0 nad moštvom Lierse ni bil niti na tribuni, saj je na preizkušnji v tujini (želita ga dva turška kluba, pa tudi poljska Legia).

Foto: Žurnal24 Rene Mihelic Nacional Druge lige
Nase je v nedeljo z odlično individualno predstavo na Portugalskem opozoril Rene Mihelič. Čeprav je njegov Nacional proti sloviti Benfici izgubil (2:4), in čeprav je Mihelič igral le pol ure, je 22-letni Mariborčan v statistiko vpisal tako podajo kot zadetek. Mihelič je sicer v igro prišel v 60. minuti, ko je zamenjal še enega nekdanjega Mariborčana Dejana Školnika, Benfica pa je takrat vodila že s 3:0. Čeprav je nekdanji mladi slovenski reprezentant zrežiral približevanje svojega moštva, pa je Benfica do konca zabila še en gol in na koncu slavila s 4:2. Nejca Pečnika ni bilo v ekipi. Prav tako še naprej za Beiro Mar ne igra Jan Oblak. V prvi grški ligi Mirnes Šišić za Iraklis ni igral, na Cipru je Tonči Žlogar dobil nekaj minut za Larnako.

Še na zimskem spanju …
Avstrijska prva Bundesliga (Miran Burgič, Matej Mavrič, Sašo Fornezzi) in poljska prva liga (Andraž Kirm, Andrej Komac) se nadaljujeta februarja. Minuli vikend so samevale tudi francoske zelenice v Ligue 1 (Valter Birsa). Nova sezona ruske lige se začne marca, ali bo Branko Ilić še ruski legionar, pa ostaja odprto vprašanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.