Mihelič vidi Rossija na vrhu

Foto: Žurnal24 Valentino Rossi je v Katarju prišel do 104. zmage v svetovnem prvenstvu. (Foto:
Po prvi dirki motociklistov v razredu MotoGP komentator Niko Mihelič meni, da bo v zelo izenačeni sezoni končni zmagovalec tisti, ki bo najmanj poškodovan.
Oglej si celoten članek

Strokovnjak za dirkanje Niko Mihelič je uvodno dirko motociklistov razreda MotoGP pod reflektorji v Katarju in zmago svetovnega prvaka Valentina Rossija ocenil za pričakovani: "Letos pričakujem obrambo naslova Valentina Rossija, ki se počasi približuje koncu kariere."

Rossi, ki je izkoristil napako in odstop najhitrejšega v kvalifikacijah, Avstralca Caseyja Stonerja, bo imel pri ubranitvi naslova težko delo. "Stoner iz Katarja odhaja praznih rok, zato bo zanimivo spremljati, kako se bo v nadaljevanju pobral. Še posebej, ker je konkurentov za naslov veliko. V skupino kandidatov poleg Rossija in Stonerja spadajo še Jorge Lorenzo, Andrea Dovizioso, Nicky Hayden in Dani Pedrosa. Sezona bo zanimiva," napoveduje Mihelič, ki ni prepričan, da bi Stoner, ki je bil najhitrejši tako na kvalifikacijah kot na dirki, po startu tudi zmagal. "Motor ima hiter, zna ga voziti. Vprašanje je, zakaj je padel. Ali je bil Rossi preblizu, ali je podlegel pritisku, morda je bila težava, da je bila dirka v tako poznem času in gume niso bile pravilno ogrete," dodaja Mihelič, ki ga je najbolj presenetil Nicky Hayden na četrtem mestu in dejstvo, da je bila na ravnini Honda hitrejša od Ducatija.

In kaj bo odločilo svetovnega prvaka? "Letos bo sezona, kot vse kaže, tako izenačena, da bo treba do konca zdržati brez poškodb," pravi Mihelič, ki je ocenil tudi novost v novi sezoni motociklizma razreda Moto2: "Zelo, zelo dobro. Vsi imajo podobne pogoje, odločale bodo razlike med tekmovalci, pozitivno je tudi veliko število dirkačev na startu. Za razliko od MotoGP, kjer za večino dirkačev že pred tekmo vemo, da se ne morejo vmešati v boj za vrh, bo tu bolj veliko bolj izenačen. Hkrati bomo dobili več talentov, ki bodo v razredu MotoGP kandidirali za naslov svetovnega prvaka."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.