Shiffrinova po zgodovinskem dosežku sprejela prelomno odločitev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Mikalea Shiffrin po nove uspehe s trenerko Karin Harjo.
Oglej si celoten članek

Ameriške zvezdnica alpskega smučanja, Američanka Mikaela Shiffrin, ki se je prejšnji mesec med svetovnim prvenstvom razšla z dolgoletnim trenerjem Mikom Dayem, bo v prihodnji sezoni tekmovala po napotkih trenerke Karin Harjo.

Harjo je trenutno na čelu kanadske ženske reprezentance, je pa s Shiffrin že sodelovala kot pomočnica glavnega trenerja v ameriški ekipi za tehnične discipline (2015-2017) ter hitre discipline (2017-22).

Foto: Profimedia Karin Harjo

"Zelo sem vznemirjena, da bom lahko v takšni vlogi delala z Mikaelo," je dejala Harjo, ki je bila del podporne ekipe Mikaele Shiffrin pri kar nekaj zmagah v svetovnem pokalu in pri njenem kombinacijskem zlatu na svetovnem prvenstvu 2021.

"Veselim se vnovičnega dela s Karin, tokrat v bolj neposredni vlogi. Velik del kariere sem tu in tam sodelovala z njo. Verjamem, da lahko pomeni velik doprinos za našo ekipo v prihodnjih letih in bo dodala še svež pogled na razmišljanje," pa je povedala Shiffrin.

Foto: Profimedia Mikaela Shiffrin

Ob Karin Harjo bo delovala tudi mati Mikaele Shiffrin Eileen, ki je ob ameriški tekmovalki že celo kariero. Slednja je v soboto postala najuspešnejša tekmovalka v zgodovini alpskega smučanja s 87 zmagami v svetovnem pokalu. S tem je podrla 34 let star rekord Šveda Ingemarja Stenmarka (86).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.