Milan brez točk, rimski derbi Laziu

Foto: EPA (AC Milan : Fiorentina) Foto: EPA (AC Milan : Fiorentina) Foto: EPA (AC Milan : Fiorentina) Foto: EPA (AC Milan : Fiorentina) Foto: EPA (AC Milan : Fiorentina) Foto: EPA (AC Milan : Fiorentina) Foto: EPA (AC Milan : Fiorentina) Foto: EPA (AC Milan : Fiorentina) Foto: EPA (AC Milan : Fiorentina) Foto: EPA (Lazio : Roma) Foto: EPA (Lazio : Roma) Foto: EPA (Lazio : Roma) Foto: EPA (Lazio : Roma) Foto: EPA (Lazio : Roma) Foto: EPA (Lazio : Roma) Foto: EPA (Lazio : Roma) Foto: EPA (Genoa : Napoli) Foto: EPA (Genoa : Napoli) Foto: EPA (Genoa : Napoli) Foto: EPA (Genoa : Napoli)
V 12. kolu italijanske nogometne lige je Milan gostil Fiorentino. Varovanci Massimiliana Allegrija so tudi tokrat morali priznati premoč, saj so jih vijole nadigrale s 3:1. V rimskem derbiju je Lazio s 3:2 premagal Romo. Inter Samirja Handanovića je izgubil proti Atalanti.
Oglej si celoten članek

Prvo priložnost na tekmi je imel v četrti minuti na voljo David Pizarro, ki je nastreljal Christiana Abbiatija. Tri minute kasneje je Stephan El Shaarawy prelisičil štiri branilce Fiorentine, potem pa streljal preko vrat gostujočega vratarja. V 10. minuti je Fiorentino v vodstvo popeljal nekdanji nogometaš Milana Alberto Aquilani. Kmalu zatem bi lahko izenačil El Sharrawy, ki pa je bil nenatančen z roba kazenskega prostora. Lepa priložnost za izenačenje se je črno-rdečim ponudila v 33. minuti, ko je po prekršku Facunda Roncaglia padel Alexandre Pato. Brazilski napadalec je strel z bele točke izvajal sam, a neuspešno. Kazen je sledila pet minut kasneje, ko se je Borja Valero sprehodil mimo Riccarda Montoliva in Philippa Mexesa in povišal na 2:0.

Rossoneri so drugi polčas začeli bolje, strel z glavo Montoliva pa je v 50. minuti ponovno za las zgrešil vrata gostov. Na 1:2 je deset minuti kasneje znižal Giampaolo Pazzini. Po posredovanju Mexesa se je žoga odbila od vratnice, Italijan pa je zadel s približno desetih metrov. Upanje domačih je izginilo v 87. minuti, ko je domači vratar prejel še tretji zadetek po strelu Mounira El Hamdaouija in poraz Milana je bil neizbežen.

Rimski derbi Laziu

Nogometaši Rome so povedli v deveti minuti, ko je podajo Francesca Tottija izkoristil Erik Lamela. Totti je imel nekaj minut kasneje priložnost za drugi zadetek, vendar je njegov strel z levico ubranil Federico Marchetti. Priložnosti za Lazio sta zapravila Hernanes in Abdoulay Konko, medtem ko je Antonio Candreva meril v polno v 35. minuti in izenačil na 1:1. Scenarista drugega zadetka za sinjemodre sta bila Hernanes in Miroslav Klose. Slednji je s sredine kazenskega prostora Lazio popeljal v vodstvo. Za nameček so domači zabili še v drugi minuti drugega polčasa, tretji zadetek pa je z odlično obrambo v 63. minuti preprečil Mauro Giocoechea. Tri minute kasneje je za Rimljane zgrešil Pablo Osvaldo. V 86. minuti je s prostega strela zadel Miralem Pjanic in Romi dal nekaj upanja za točko, vendar je ostalo pri minimalni zmagi Lazia.

Italijanska liga, 12. kolo:

Palermo : Sampdoria 2:0 (0:0)
Dybala (52, 71)

AC Milan : Fiorentina 1:3 (0:2)
Pazzini (60); Aquilani (10), Valero (38), Hamdaoui (88)

Chievo : Udinese 2:2 (1:1)
Andreolli (38), Paloschi (89/11m); Angella (42,90)

Genoa : Napoli 2:4 (1:0)
Immobile (23), Bertolacci (56); Mesto (54), Cavani (79), Hamsik (90), Insigne (90)

Lazio : AS Roma 3:2 (2:1)
Candreva (35), Klose (43), Mauri (46); Lamela (9), Pjanic (86)

Parma : Siena 0:0 (0:0)

Torino : Bologna 1:0 (0:0)
D'Ambrosio (66)

Atalanta : Inter Milan 3:2 (1:0)
Bonaventura (8), Denis (60, 67/11m); Bonaventura (56), Palacio (84)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.