Milan do točke po šokantni končnici

Foto: EPA Balotelli Ajax AC Milan Foto: EPA Denswil Ajax AC Milan Foto: EPA Balotelli Ajax AC Milan Foto: EPA Montolivo Poulsen Ajax Milan Foto: EPA Montolivo Duarte Ajax AC Milan Foto: EPA Poulsen Balotelli Ajax AC Milan Foto: EPA Sigthorsson de Jong Ajax AC Milan Foto: EPA Fabregas Celtic Barcelona Foto: EPA Fabregas Celtic Barcelona Foto: EPA navijači Celtic Barcelona Foto: EPA Martino Celtic Barcelona Foto: EPA Lennon Celtic Barcelona Foto: EPA Neymar Mulgrew Celtic Barcelona Foto: EPA Neymar Brown Celtic Barcelona Foto: EPA Samaras Bartra Celtic Barcelona Foto: EPA Özil Reina Arsenal Napoli Foto: EPA Özil Rosicky Giroud Arsenal Napoli Foto: EPA Özil Arsenal Napoli Foto: EPA Steaua Chelsea Foto: EPA Terry Piovaccari Steaua Chelsea Foto: EPA Ramires Steaua Chelsea Foto: EPA Hulk Leovac Zenit Austria Foto: EPA Witsel Holland Zenit Austria Foto: EPA Witsel Koch Zenit Austria Foto: EPA Danny Holland Zenit Austria
V torek so bile na sporedu tekme v skupinah od E do H. Austria je brez Dareta Vršiča odnesla točko iz St. Peterburga (0:0), Milan pa brez Valterja Birse iz Amsterdama (1:1). Barcelona s celotnim izkupičkom iz Glasgowa (0:1), Arsenal pa je doma gladko ugnal Napoli (2:0).
Oglej si celoten članek

Kljub najavljenemu mestu v prvi enajsterici je Valter Birsa zasedel svoje mesto na klopi Milana, pri katerem sta za napadalcem Mariom Balotellijem zaigrala Riccardo Montolivo in Robinho.

Začetek tekme v nizozemski prestolnici je bil bolj mirne narave, edino razburjenje smo začutili v 5. minuti, ko je Christian Abbiati ustavil strel Kolbeinna Sigthorssona. Ajax je do sredine prvega polčasa imel žogo več kot tri četrtine časa v svojih nogah, v 19. minuti pa so domači zapretili še prek udarca Viktorja Fischerja. Milan v prvih 45 minutah ni resneje ogrozil gola Jasperja Cillessena.

V drugem polčasu so se zadeve obrnile v prid Milančanov. Že v 49. minuti je Montolivo po akciji Kevina Constanta in Robinha močno sprožil, a je bil Cillessen kos nalogi, petnajst minut kasneje je nizozemski vratar ukrotil še nevaren strel Balotellija. "Super Mario" je bil spet v središču pozornosti v 86. minuti, takrat je zaključil lepo kombinacijo Milana z nenadnim strelom z desne strani, tudi tokrat je bil na mestu domači čuvaj mreže. 

Nato pa je sledil infarkten zaključek. Najprej je sodnik Ajaxu razveljavil zadetek v 88. minuti, v zadnjih trenutkih rednega dela pa je Stefano Denswil po kotu zabil žogo v mrežo Abbiatija za 1:0. Milan je v sodnikovem dodatku vse stavil na napad, najprej je eden od domačih branilcev z golove črte izbil strel Balotellija. V 93. minuti pa je bil "Balo" v dvoboju z rezervistom Mikom van der Hoornom v kazenskem prostoru, pri tem je Italijan padel, sodnik pa je na presenečenje skoraj vseh na stadionu Amsterdam ArenA pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil Balotelli, ki je Rossonerom tako prinesel točko (1:1).

Barcelona slavila v peklu Celtic Parka

Zvezdniška Barcelona je lani klonila na Celtic Parku, tokrat se je po maščevanje odpravila brez poškodovanega Lea Messija. Udarni možje Blaugrane na Škotskem so bili Neymar, Pedro in Cesc Fàbregas, slednji je prevzel vlogo "lažne devetice".

Po pričakovanju so Katalonci hitro zagospodarili na zelenici, toda večjih priložnosti si niso ustvarili ob zgoščeni domači obrambi. Četa Gerarda Martina je v prvih 20 minutah imela 84 odstotno posest žoge, a streli Andrésa Inieste, Adriana in Neymarja so zgrešili okvir gola. Najlepšo priložnost prvega dela smo videli v 41. minuti. Pedro je našel Danija Alvesa na desnem boku, predložek slednjega je za las mimo daljše vratnice Fraserja Forsterja preusmeril njegov rojak Neymar.

Tudi drugi del je potekal v podobnem ritmu. Neymar je bil še naprej najbolj konkreten in v 59. minuti je bil zaslužen tudi za rdeči karton gostiteljev. Pobeglega Brazilca je kapetan domačih Scott Brown najprej nepravilno zadržal, nato pa v padcu še brcnil in bil zato izključen. Občinstvo na Celtic Parku se s strogo odločitvijo seveda ni strinjalo, toda Škoti so morali več kot pol ure odigrati z desetimi. V 71. minuti je Neymar spet zapretil, po dvojni podaji s Xavijem je meril malce mimo gola. Dve minuti kasneje je za domače najprej poskusil James Forrest, nato pa je Charlie Mulgrew z glavo za las zgrešil okvir vrat. Kazen za zapravljeno priložnost je prišla v 76. minuti, ko je Fàbregas z glavo nadgradil predložek Alvesa.

Po vodstvu so Katalonci "stopili na žogo" in v 88. minuti je Forster moral izvesti dve lepi obrambi, da bi preprečil zadetek Neymarja oziroma Adriana. Dve minuti zatem je sam pred škotskega vratarja spet prišel Neymar, a spet ni bilo povišanja prednosti in ostalo je pri minimalni zmagi Barcelone (0:1).

Chelsea pomiril živce navijačev

Londonski Chelsea je bil po presenetljivem porazu doma z Baslom (1:2) pod pritiskom že v drugem kolu, ko je gostoval pri bukareštanski Steaui. Malce je živce angleških navijačev pomiril Ramires z zadetkom v 19. minuti, avtogol Daniela Georgievskega v 44. pa je Mourinhevim varovancem omogočil miren drugi polčas. Ramires je v 55. minuti dodal še drugi zadetek, končni izid (0:4) pa je postavil Frank Lampard v 90. minuti.

Na drugi tekmi skupine E je Schalke z lepim volejem Juliana Draxlerja zmagal v Baslu (0:1) in se tako obdržal na vrhu lestvice.

Özil zabil in podal za 2:0

Foto: EPA Özil Reina Arsenal Napoli

V skupini F so se na tekmi Arsenala in Napolija kot nasprotniki srečali še lani člani madridskega Reala Mesut Özil na eni ter Raúl Albiol in José María Callejón na drugi strani, Gonzalo Higuaín pa je manjkal zaradi poškodbe.

Po mirnem uvodu v srečanje, v katerem je Arsenal dominiral v posesti, sta že prvi pravi priložnosti Topničarjev rezultirali z zadetkoma. V osmi minuti je Olivier Giroud dobro spustil žogo za Aarona Ramseya, Valižan je prebil levi bok Italijanov, nato pa našel Özila, ki je s svojo izjemno levico "iz prve" z roba kazenskega prostora premagal Pepeja Reino. Sedem minut kasneje je Özil prodrl po desni, pred vrati našel Girouda, Francoz pa je iz bližine zabil za 2:0.

V nadaljevanju je Arsenal nadziral potek dogodkov, nanizal še nekaj nevarnih akcij, a ostalo je pri rezultatu iz prvega polčasa (2:0). Na drugi tekmi skupine je Borussia Dortmund doma rutinirano premagala Marseille (3:0), dva gola je prispeval bodoči napadalec Bayerna Robert Lewandowski.

Austria do remija v Rusiji, Porto poražen doma

Foto: EPA Witsel Koch Zenit Austria

Dunajska Austria, pri kateri Dareta Vršiča spet ni bilo v postavi, je v prvem polčasu na gostovanju pri Zenitu v St. Peterburgu sicer imela žogo precej manj v svoji posesti kot domačini, toda Avstrijci so prek Daniela Royerja dvakrat nevarno zapretili. Rusi so imeli pobudo, Hulk in Danny sta bila najbolj aktivna, toda zmanjkalo jim je nekaj konkretnosti pred vrati. Šok za Zenit pa je prišel v končnici prvega dela, ko je nemški sodnik zelo strogo izključil vezista Axela Witsla za drseči start.

V drugem polčasu je Austria pričakovano prevzela vajeti igre v svoje roke, čeprav je tudi Zenit še vedno grozil. Hulk je bil še enkrat več blizu zadetku s prostega strela. Toda ostalo je pri remiju brez golov, Austria še na četrti tekmi proti Zenitu ni dosegla zadetka, a je prvič ostala neporažena.

V Portu je madridski Atlético po polčasu zaostajal, po golu branilca Diega Godina v 58. minuti izenačil, zmago pa je varovancem Diega Simeoneja prinesel zadetek Turka Arde Turana v 86. minuti.

Liga prvakov, skupinski del, 2. kolo:

Skupina E

Basel : Schalke 04 0:1 (0:0)
Draxler (54)

Steaua : Chelsea 0:4 (0:2)
Ramires (19, 55), Georgievski (44/ag), Lampard (90)

Lestvica: 1. Schalke 6 točk, 2. Chelsea 3, 3. Basel 3, 4. Steaua 0.

Skupina F

Arsenal : Napoli 2:0 (2:0)
Özil (8), Giroud (15)

Borussia Dortmund : Marseille 3:0 (1:0)
Lewandowski (19, 80/11m), Reus (52)

Lestvica: 1. Arsenal 6 točk, 2. Borussia Dortmund 3, 3. Napoli 3, 4. Marseille 0.

Skupina G

Zenit Sankt-Peterburg : Austria 0:0 (0:0)
RK: Witsel (44/Zenit)
Dare Vršič (Austria) ni bil v postavi.

Porto : Atlético Madrid 1:2 (1:0)
Martinez (16); Godin (58), Turan (86)

Lestvica: 1. Atlético Madrid 6 točk, 2. Porto 3, 3. Austria 1, 4. Zenit 1.

Skupina H

Ajax : AC Milan 1:1 (0:0)
Denswil (90); Balotelli (94/11m)
Valter Birsa (Milan) je bil na klopi.

Celtic : Barcelona 0:1 (0:0)
Fabregas (76)
RK: Brown (59/Celtic)

Lestvica: 1. Barcelona 6 točk, 2. AC Milan 4, 3. Ajax 1, 4. Celtic 0.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:43 1. Oktober 2013.

    HA HA HA sem ravno to hotel napisat... mater imajo novinarje!

  • 21:39 1. Oktober 2013.

    HALOOOOOOOOO...SEVEDA JE NEOPAZEN, ČE PA NE IGRA V PRVI POSTAVI...JAOOOOO

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.