Milan dvakrat izničil vodstvo FRom

Foto: Reuters Veselje nogometašev Rome po zadetku Destra proti Milanu. Foto: Reuters Zadetek Mattia Destra proti Milanu. Foto: Reuters Zadetek Mattia Destra proti Milanu. Foto: Reuters Zadetek Christiana Zapate proti Romi Foto: Reuters Slavje Milana po zadetku proti Romi. Foto: Reuters Prekršek Garbriela and Gervinhom. Foto: Reuters Veselje po zadetku Koevina Strootmana proti Milanu. Foto: Reuters Zadetek Sulleya Muntarija proti Romi. Foto: Reuters Veselje Sulleya Muntarija po zadetku proti Romi. Foto: Reuters (Napoli - Inter) Foto: Reuters (Napoli - Inter) Gonzalo Higuain Foto: Reuters (Napoli - Inter) Samir Handanović Gonzalo Higauin Foto: Reuters (Napoli - Inter) Rafael Benitez Foto: Reuters (Napoli - Inter) Dries Mertens Foto: EPA (Napoli - Inter) Nagatomo Foto: Reuters Blerim Džemaili Foto: Reuters (Napoli - Inter) Džemaili Foto: Reuters (Napoli - Inter) Foto: Reuters (Napoli - Inter) Foto: EPA (Napoli - Inter) Esteban Cambiasso Foto: Reuters (Napoli - Inter) Foto: Reuters (Napoli - Inter) Foto: Reuters (Napoli - Inter) Džemaili Callejon Foto: EPA Fiorentina serie a josip iličić Foto: EPA Fiorentina serie a josip iličić Foto: EPA (Fiorentina - Bologna) Borja Valero Foto: EPA (Fiorentina - Bologna) Borja Valero Foto: EPA (Fiorentina - Bologna) Guiseppe Rossi Foto: EPA (Fiorentina - Bologna) Foto: Reuters (Juventus - Sassuolo) Foto: Reuters (Juventus - Sassuolo) Foto: Reuters (Juventus - Sassuolo) Carlos Tevez Foto: Reuters (Juventus - Sassuolo) Foto: Reuters (Juventus - Sassuolo) Foto: Reuters (Juventus - Sassuolo) Arturo Vidal Foto: Reuters (Juventus - Sassuolo) Antonio Conte Foto: Reuters (Juventus - Sassuolo) Foto: Reuters (Juventus - Sassuolo) Foto: Reuters (Juventus - Sassuolo) Foto: EPA (Lazio - Livorno) Miroslav Klose Foto: EPA (Lazio - Livorno)
Fiorentina je v 16. krogu italijanske Serie A doma premagala Bologno (3:0). Prvi gol na tekmi je v 13. minuti zabil slovenski reprezentant Josip Iličić. Samir Handanović je z Interjem gostoval v Neaplju, kjer se je s 4:2 zmage veselil Napoli, Roma pa je v gosteh pri Milanu izvlekla le točko (2:2).
Oglej si celoten članek

Zadnja tekma 16. kola italijanskega nogometnega prvenstva se je igrala na San Siru v Milanu, kjer je gostovala drugouvrščena Roma. Tekma se je končala z remijem 2:2, nobena od ekip pa ne more biti pretirano zadovoljna. Roma je namreč kar dvakrat vodila a na koncu iztržila le točko, AC Milan pa je točko plačal s poškodbo prvega vratarja Christiana Abbiatija.

Gostje iz večnega mesta so srečanje v Milanu začeli zelo dobro in se prvega zadetka veselili po vsega 12 minutah igre. Zadetek je po podaji Nizozemca Kevina Strootmana dosegel Mattia Destro. Ta je po lepi in hitri ekipni akciji iz neposredne bližine premagal domačega vratarja.

Gabriel 'zablestel' le dve minuti po menjavi

Foto: Reuters Prekršek Garbriela and Gervinhom. Gostujoči vratar Morgan De Sanctis v prvem delu prvega polčasa ni imel veliko dela, a je v 29. minuti vendarle moral pobrati žogo iz svoje mreže. Predložek iz kota je padel na glavo Sulleyu Muntatriju, ki je žogo podoljšal do Christiana Zapate, ki iz dveh metrov ni imel težav z glavo premagati gostujočega vratarja in postaviti končni izid prvega polčasa.

Drugi polčas se je začel katastrofalno za klub našega Valterja Birse, ki zaradi poškodbe še vedno ni nared za igro. Že po minuti igre se je poškodoval vratar Christian Abbiati, njegova menjava Gabriel pa je po vsega dveh minutah postal junak Rome. Na robu kazenskega prostora je namreč podrl prodirajočega Gervinha in sebi prislužil rumeni karton, gostom pa enajstmetrovko. 

Muntari in Strootman asistenci dodala gol

Najstrožjo kazen je uspešno izvedel Kevin Strootman, najboljši igralec Rome ta večer. Tudi v nadaljevanju se je gostom ponudilo nekaj priložosti, a so bili v svojih podajah vedno nekoliko nenatančni in vrat Gabriela niso resno ogrozili. Za to so nato v 77. minuti plačali z izenačujočim zadetkom.

Po predložku v kazenski prostor nasprotnika je Mario Balotelli uspešno obdržal posest nad žogo, jo podal do Sulleya Muntaryja, ki je nato ob bližnji vratnici premagal Morgana de Sanctisa. Rezultat se do konca srečanja ni več spremenil, izid 2:2 pa je najbolj razveselil Juventus in Napoli, ki sta v primerjavi s 'sinovi volkulje' pridobila po dve točki.

Handanović dobil štiri

Nekdanji trener Napolija Walter Mazzari, ki je maja v Interju nasledil Andreo Stramaccionija, se bo iz Neaplja vrnil z grenkim priokusom. Varovanci Rafaela Beníteza so nerazzurre premagali s 4:2 in se drugouvrščeni AS Romi, približali na tri točki.

Napoli se je hitro pobral po izpadu iz Lige prvakov, kjer je v skupinskem delu zbral kar 12 točk, a vseeno ostal brez osmine finala. V peti minuti je veliko priložnost za prvi zadetek na tekmi zapravil Rodrigo Palacio, ki je z meril previsoko iz neposredne bližine. Kazen je sledila štiri minute kasneje, ko je Yuto Nagatomo nerodno posredoval v obrambi in z glavo žogo poslal na nogo Gonzala Higuaína, ta pa je z volejem zabil za vodstvo domače ekipe.

Cambiasso izenačil za nekaj minut

Nerrazurri so se odzvali v 35. minuti, ko je z leve podal Fredy Guarin, Palacio je žogo prepustil Alvarezu, ta pa je podaljšal do Cambiassa, ki je nato premagal domačega vratarja. Napoli je odgovoril z dvema goloma v prav toliko minutah, ko je najprej Handanovića matiral Mertens, nato pa je po še enem strelu Mertensa in odbiti žogi slovenskega vratarja zadel še Džemaili.
Foto: EPA Fiorentina serie a josip iličić Upanje za Inter se je ponovno prebudilo v zaključku polčasa ko je Nagatomo znižal na gol zaostanka. Napoli je po odmoru zaigral še bolj agresivno, vsi upi gostov iz Milana pa so bili pokopani v 81. minuti, ko je na 4:2 povišal Callejón. Handanović je v zaključku rešil Inter pred visokim porazom, ko je ubranil enajstmetrovko Gorana Pandeva.

Iličić preigral dva in zabil za vijoličaste

Fioretina je na domačem stadionu Artemio Franchi premagala Bologno (3.0) in se zavihtela na četrto mesto ligaške lestvice Serie A.

Prvi zadetek na tekmi je v 13. minuti dosegel Josip Iličić, ki je na robu kazenskega prostora preigral dva gostujoča branilca in z nizkim strelom premagal Gianluco Curcija. Ta je nekaj trenutkov kasneje dobro posredoval po strelu Alberta Aquailanija in violam preprečil, da bi po manj kot 20 minutah igre pobegnile na dva gola prednosti. Nevarno je za domače poskušal tudi Nenad Tomović, vendar je njegov strel za las preletel prečko.

Drugi zadetek Fiorentine je v 29. minuti dosegel Borja Valero, ki je iz neposredne bližine zabil svoj šesti gol v letošnji sezoni. Gostje bi lahko znižali tik pred iztekom prvega polčasa, z roba kazenskega prostora pa je zgrešil Alessandro Diamanti.

V drugem polčasu je prvi zapretil Valero, ki je za nekaj centimetrov zgrešil levo vratnico, nato pa se je prebudila tudi Bologna. Najprej je Diamanti s prostega strela meril previsoko, podobno neuspešen pa je bil Rolando Bianchi, ki je poskusil z glavo. Kljub pritisku Bologne pa so viole v 64. minuti postavile končnih 3:0, ko je za najlepši gol na tekmi poskrbel Guiseppe Rossi. Italijanski reprezentant je namreč po predložku Valera gostujočega vratarja premagal z lobom. Domači vratar Norberto Neto je poskrbel, da je mreža Fiorentine do konca tekme ostala nedotaknjena.

Italijanska liga, 16. krog:

ChievoVerona : Sampdoria 0:1 (0:1)
Eder (16)
Boštjan Cesar (Chievo) je igral celo tekmo.
Dejan Lazarević (Chievo) je vstopil v 53. minuti.

Fiorentina : Bologna 3:0 (2:0)
Iličić (13), Valero (29), Rossi (64)
Josip Iličić (Fiorentina) je igral do 62. minute.
Rene Krhin (Bologna) je igral do 75. minute.

Genoa : Atalanta 1:1 (0:0)
Bertolacci (72), De Luca (90)

Lazio : Livorno 2:0 (2:0)
Klose (19, 26)

Parma : Cagliari 0:0 (0:0)

Udinese : Torino 0:2 (0:0)
Farnerud (48), Immobile (75)

Juventus : Sassuolo 4:0 (3:0)
Tévez (15, 45, 68), Peluso (28)
Jasmin Kurtić (Sassuolo) je igral do 52. minute.

Napoli : Inter 4:2 (3:2)
Higuaín (10), Mertens (39), Džemaili (42), Callejon (81); Cambiasso (35), Nagatomo (45)
Samir Handanović (Inter) je branil celo tekmo.

AC Milan : Roma 2:2 (1:1)
Zapata (29), Muntari (77); Destro (13), Strootman (51/11-m)
Valter Birsa (Milan) zaradi poškodbe ni bil v kadru. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:25 15. December 2013.

    Video je prevelika tehnologija za vas ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.