Milan na +3, Ibra spet izključen!

Foto: Žurnal24 Zlatan Ibrahimović Ibrahimovic Foto: Žurnal24 Alexandre Pato Kevin-Prince Boateng Zlatan Ibrahimović Ibrahimovic Thiago Silva Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: EPA Jasmin Kuritć Foto: Žurnal24 Alexandre Pato Artur Boruc gol zadetek veselje slavje proslava proslavljanje Foto: Žurnal24 Ibrahimović je v Firencah zapravil nekaj lepih priložnosti, dobil rumeni karton, Foto: Reuters Clarence Seedorf gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava
AC Milan je ubranil napad Napolija in na vrhu lestvice pobegnil z zmago pri Fiorentini (2:1). Zlatan Ibrahimović je dobil nov rdeči karton. Palermo s prvim golom Jasmina Kurtića do remija proti Ceseni (2:2).
Oglej si celoten članek

Zlatan Ibrahimović se je po treh tekmah suspenza zaradi udarca v prsa Marca Rossija vrnil v postavo AC Milana, a spet ni dočakal konca tekme. Po tem, ko sta za vodstvo Rossonerov v prvem polčasu zadela Clarence Seedorf in Alexandre Pato, je vročeglavi Šved najprej zapravil nekaj lepih priložnosti, dobil rumeni karton, nato pa si je nekaj minut pred koncem tekme prislužil še predčasno pot pod prho. Po vroči izmenjavi mnenj s stranskim sodnikom mu je glavni delilec pravice pokazal direkten rdeči karton! Nekaj minut prej je Juan Vargas sicer znižal za slabo Fiorentino, ki pa ni zmogla do nezasluženega izenačenja.

GALERIJA

Kurtićev premierni gol dovolj le za remi
Jasmin Kurtić
je v dresu Palerma začel šele drugo ligaško tekmo po prestopu iz HiTa Gorice in že v peti minuti zabil svoj prvenec v Serie A. Tudi kasnejše vodstvo Siciljcev z 2:0 pa na prvi tekmi po povratku trenerja Delia Rossija ni bilo dovolj za zmago, brez katere so ostali v šestih minutah sodnikovega podaljška, ko je Cesena zabila v 92. in 96. minuti!

Vse se je začelo sanjsko za Rossija, ki se je na klop Palerma vrnil po dobrih 30 dneh "prisilnega dopusta". Tekmo so poleg Kurtića, ki je igral na položaju tik za napadalcema, začeli še Fabio Liverani, Afriyie Acquah in Fabrizio Miccoli, medtem ko je bil Javier Pastore le na tribuni. Rožnati so povedli že v enem prvih napadov, ko je Federico Balzaretti pobegnil na levi in podal v sredino kazenskega prostora, kjer je na žogo prvi skočil Kurtić in z natančnim strelom v daljši kot zabil svoj prvenec v Serie A.

Po podobni akciji je še pred polčasom zabil Mauricio Pinilla in zdelo se je, da se v glavno mafijsko mesto spet vračajo veseli časi. Kurtić je imel v drugem polčasu na nogi neulovljivo vodstvo s 3:0, a je (spet po podaji Balzarettija) z levico meril za las mimo daljše vratnice. Armin Bačinović je nekaj manj kot 20 minut pred koncem tekme vstopil v igro, toda tudi on ni (z)mogel preprečiti norišnice, ki se je odvijala v zadnjih minutah. Najprej je bil pri gostih izključen Steve von Bergen, Palermo pa je vodstvo z dvema goloma držal vse do sodnikovega podaljška, ko je italijanski reprezentant Marco Parolo znižal po podaji iz kota, Emanuele Giaccherini pa je zadel za točko. Ob izenačenju se bi kmalu začel tudi množični pretep na zelenici, a se je situacija do konca tekme vseeno umirila.

Vrhunci tekme Palermo-Cesena in premierni gol Kurtića (vir: YouTube):

Totti uničil Udinese in Handanoviču "spustil" Panenko!
Udinese
je po odličnih igrah na začetku letošnjega leta v soboto zvečer proti Romi vpisal še drugi zaporedni poraz, s katerim je nekoliko poslabšal svoje možnosti v boju za Ligo prvakov. Za poraz zeber na svojem Friuliju je v največji meri kriv legendarni kapetan Rome Francesco Totti, ki je kar dvakrat premagal slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanoviča.

Prvi polčas je minil brez zadetkov. V drugem pa so prvi zadeli gostje iz iz italijanske prestolnice. Totti je svoj šov začel v 57. minuti, ko je Sarmo premagal iz najstrožje kazni. Ob strelu je žogo zgolj spodkopal, kot je to nekoč storil legendarni Antonín Panenka. Udinese je dve minuti pred koncem rednega dela v igro vrnil kdo drug kot Antonio Di Natale, a to ni bilo dovolj za točko. V samem zaključku obračuna je na sceno še enkrat stopil Totti in v 94. minuti po podaji Johna Arneja Riiseja zadel za končnih 2:1.

Slovenca izgubila proti Interju
Inter
je dokaj hitro pozabil boleč poraz na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Schalkeju in v soboto v 32. kolu Serie A v Milanu z 2:0 odpravil Chievo. Črno-modri so z zmago ohranili možnosti za naslov in se vodilnemu Milanu, ki ima tekmo manj, približal na le dve točki. Obračun na San Siru je svoj epilog dobil v drugem polčasu, čeprav sta imeli obe ekipi nekaj priložnosti za zadetek že v prvem polčasu. Po prihodu iz slačilnic pa so domači nogometaši le uspeli zadeti in prek Estebana Cambiassa v 66. minuti povesti z 1:0.

Prednost je šest minut pred koncem rednega dela podvojil Maicon, ki je tudi postavil končni izid. Svoje priložnosti so imeli tudi "osli" iz Verone, a v ključnih trenutkih niso bili natančni. Obračun na San Siru je imel tudi slovenski pridih. V ekipi Chieva je od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga garal Bojan Jokić, medtem ko je njegov reprezentančni soigralec Boštjan Cesar srečanje tokrat spremljal s klopi za rezervne igralce in ni dobil priložnosti za igro.

Jelenič igral po treh mesecih, Juve po preobratu prek Genoe
Juventus se je proti Genoi vrnil po zaostankih z 0:1 in 1:2, na koncu pa z golom Luce Tonija sedem minut pred koncem odnesel zmago (3:2). Toni, ki je še v prvi polovici sezone igral za pristaniški klub, je v 83. minuti zadržal branilca in žogo spravil prek vratarja za zmagoviti gol. Nekaj minut je v postavi gostov spet dočakal Enej Jelenič, ki je v igro vstopil v 81. minuti. Nekdanji nogometaš Kopra je za Genoo  zaigral prvič po 12. januarju, ko je na tekmi italijanskega pokala proti Interju odigral prvi polčas, nato pa se je na klop za rezerve prebil samo še na eni tekmi.

Po avtogolu Leonarda Bonuccija je Genoa povedla že v sedmi minuti, Marco Rossi pa je nato posnemal Bonuccija za izenačenje kmalu po začetku drugega polčasa. Genoo je v novo vodstvo popeljal nekdanji nogometaš Udineseja Antonio Floro Flores, nato pa je izenačil Alessandro Matri in zabil že svoj 18. gol sezone, potem ko jih je 11 v prvi polovici leta zabil že za Cagliari. Toni je nato sedem minut pred koncem prinesel nove slabe novice za Udinese Samirja Handanoviča, ki se mu je stara dama zdaj približala na vsega pet točk.

Vrhunci tekme med Udinesejem in Romo (vir: YouTube):

Najlepši trenutki zmage Interja nad Chievom (vir: YouTube):

Lestvica:
1. AC Milan 68 točk
2. Napoli 65
3. Inter 63
4. Lazio 57
5. Udinese 56
6. Roma 53
...
8. Palermo 44
...
11. Bologna 40
12. Genoa 39
13. Chievo 36
...
18. Cesena 31
19. Brescia 30
20. Bari 21

Italijanska liga, 32. kolo: 

Inter : Chievo 2:0 (0:0)
Cambiasso (66), Maicon (84)
Jokić je igral celotno srečanje, Cesar (oba Chievo) je sedel na klopi.

Udinese : Roma 1:2 (0:0)
Di Natale (88); Totti (57/11-m, 94)
Handanovič (Udinese) je brani celotno srečanje.

Juventus : Genoa 3:2 (0:1)
Rossi (50/a.g.), Matri (63), Toni (83); Bonucci (7/a.g.), Flores (57)
Jelenič (Genoa) je igral od 81. minute.

Cagliari : Brescia 1:1 (1:0)
Cossu (22); Caracciolo (61)
RK: Eder (90/Brescia)

Bari : Catania 1:1 (1:1)
Gazzi (33); López (44)

Sampdoria : Lecce 1:2 (0:1)
Maccarone (69); Di Michele (39), Olivera (66)
RK: Mannini (72/Sampdoria)

Bologna : Napoli 0:2 (0:2)
Mascara (30), Hamšik (45/11-m)
Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi za tekmo.

Lazio : Parma 2:0 (1:0)
Hernanes (23), Floccari (77)

Palermo : Cesena 2:2 (2:0)
Kurtić (5), Pinilla (36); Parolo (90), Giaccherini (90)
RK: Von Bergen (74/Cesena)
Kurtić je igral celo tekmo, Bačinović od 72. minute, Andjelković pa je sedel na klopi. Iličić (vsi Palermo) je poškodovan.

Fiorentina : AC Milan 1:2 (0:2)
Vargas (79); Seedorf (8), Pato (41)
RK: Ibrahimović (87/Milan)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.