Milan po petem porazu "zaprl" igralce

Foto: EPA
Foto: EPA
Vodilnim pri AC Milanu teče voda v grlo in po petem ligaškem porazu letošnje sezone, novih žvižgih navijačev in odkritih protestih so se odločili, da gre ekipa pred tekmo z Barcelono v karanteno.
Oglej si celoten članek

To je postal že stalni postopek pri AC Milanu, ki je na napol praznem San Siru v soboto položil orožje pred Fiorentino (0:2). Žvižgi navijačev so znova povišali pritisk na trenerja Massimiliana Allegrija, ki ga za nameček v Ligi prvakov zdaj čaka Barcelona. Milanovi igralci bodo v Milanellu dobesedno zaprti in ločeni od zunanjega sveta vse do odhoda v Katalonijo. 

Če so navijači rdeče-črnih še pred nekaj dnevi huronsko slavili remi s štirikratnimi evropskimi prvaki, je ekipa Valterja Birse takrat zgolj uspela rešiti, kar se rešiti da. Reči namreč več kot očitno ne delujejo, Milan je po golih Juana Vargasa in Borje Valera s petim porazom že za 16 točk zaostal za mesti, ki v naslednji sezoni vodijo v Ligo prvakov.

"Ne more igrati tako slabo"

Zanimivo je, da je Milan ravno Fiorentino v zadnjem kolu lanske sezone Serie A pustil pred vrati najelitnejšega tekmovanja, tokrat pa so navdušujoči varovanci Vincenza Montelle uspeli priti do sladkega maščevanja, medtem ko so navijači zlivali žolč na igralce in vodilne v klubu s transparenti in žaljivkami.

"Ni vprašanje tega, kaj smo storili na nogometni tržnici, imeli smo veliko poškodb in moramo spet poiskati naše ravnovesje. Ekipa ne more igrati tako slabo, kot smo igrali mi," je po tekmi dejal Allegri, ki je trenutke na klopi milanskega velikana označil za svoje "najtežje".

Galliani na pogovor z Berlusconijevo

Podpredsednik Adriano Galliani je svoj sedež na stadionu zapustil takoj po golu Valera, Sky Sport Italia pa je poročal, da so ga videli v pogovoru z Barbaro Berlusconi, hčerko predsednika kluba Silvia Berlusconija, ki ni največji oboževalec Allegrija.

Tekma z Barcelono je zdaj postala zgolj prijeten izlet, nedeljsko gostovanje pri Chievu pa bo življenjskega pomena. Vse drugo kot zmaga bi Allegrija lahko odneslo, čeprav so vodilni na čelu z Gallianijem še pred časom zagotavljali, da bo trener do konca sezone.

"Pomembni le rezultati"

"Naše predstave proti Barceloni, Udineseju in Parmi mi dajejo upanje, da se še lahko vrnemo," meni Allegri, ki je z ekipo že lani podobno trpel v drugi polovici lestvice, nato pa jo je "oživel" januarski prihod Maria Balotellija in vzpon do tretjega mesta. Toda slabi Balotelli (La Gazzetta dello Sport pravi, da ima "več kartonov kot golov") ob poškodovanih Giampaolu Pazziniju in Stephanu El Shaarawyju bo sam težko rešil Milan.

"V nogometu so pomembni le rezultati. Pogostokrat se pozabi, na kakšen način si prišel do njih, ampak so edini, ki štejejo," je z modrostjo še zaključil Allegri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.