Milan se je hitro pobral

Foto: Žurnal24 Bo Clarence Seedorf prisluhnil klicu svojega nekdanjega trenerja?
V sklopu 25. kola Serie A ni bilo izrazitega derbija. V kolu brez remijev je do zmage prišel tudi AC Milan, ki je prejšnji teden izgubil proti Interju, med tednom pa remiziral z Werderjem.
Oglej si celoten članek
 

Serie A, 25. kolo

Bologna : Inter 1:2
Roma : Siena 1:0
Palermo : Juventus 0:2
AC Milan : Cagliari 1:0
Catania : Reggina 2:0
Fiorentina : Chievo 2:1
Lecce : Lazio 0:2
Napoli : Genoa 0:1
Sampdoria : Atalanta 1:0
Torino : Udinese 1:0

Inter je imel pred 25. kolom na vrhu lestvice pred najbližjim zasledovalcem, torinskim Juventusom, devet točk prednosti. Gostovanje pri Bologni se je po zmagi na milanskem derbiju zdelo kot rutinska naloga. A varovancem Joseja Mourinha je nasproti stalo moštvo, ki ga vodi Siniša Mihajlović. Srb, ki je bil kot igralec izvrsten izvajalec prostih strelov, je pri Interju igral med letoma 2004 in 2006, ko je kopačke obesil na klin in končal svojo bogato kariero. Presenečenje se vendarle ni zgodilo in Inter je z zmago 2:1 vpisal nove tri točke. "Ob koncu smo morali ubraniti pet, šest poizkusov nasprotnikov iz kota, a smo se res dobro branili. Tri pomembne točke smo osvojili pred zelo pomembno tekmo. Zdaj moramo ostati mirni," je sklenil Julio Cesar, ki je očitno že z mislimi pri osmini finala Lige prvakov in dvoboju z Manchester Unitedom.

Juventus iz Torina se je še tretjič v zadnjem mesecu odpravil na Sicilijo, tokrat v goste k Palermu. Četa Claudia Ranierija je na zadnjih petih tekmah osvojila le sedem točk, tako so bile tokratne tri še kako dobrodošle, saj Stara dama še naprej upa na naslov prvaka. Palermo je padel z 0:2. AC Milan je hitro prebolel poraz na mestnem derbiju z Interjem. Tretjeuvrščeni klub Serie A je doma z zadetkom Clarenca Seedorfa ugnal letos zelo prepričljivi Cagliari. Do zmag sta prišla tudi najbljižja zasledovalca vodilne trojice. Fiorentina je po preobratu v drugem polčasu premagala Chievo z 2:1, odločilni zadetek pa je v zadnjih trenutkih srečanja prispeval Adrian Mutu. Genoi pa je pomembne tri točke v boju za Ligo prvakov proti Napoliju zagotovil rezervist Boško Janković. Udinese kjer branita slovenska vratarja Samir Handanović in Jan Koprivec je gostoval pri Torinu in izgubil z 1:0. Tokrat je ob odsotnosti Samirja Handanovića na vratih stal Emanuele Belardi, mladi Koprivec pa je tekmo presedel na klopi. Domači so si zmago zasluženo priigrali deset minut pred koncem srečanja.

Serie A, 25. kolo:

Bologna : Inter 1:2 (0:0)
Britos (79); Cambiasso (57), Balotelli (82)

Roma : Siena 1:0 (0:0)
Taddei (63)

Palermo : Juventus 0:2 (0:1)
Sissoko (26), Trezeguet (79)

AC Milan : Cagliari 1:0 (0:0)
Seedorf (65)

Catania : Reggina 2:0 (1:0)
Capuano (35), Potenza (73)

Fiorentina : Chievo 2:1 (0:1)
Gilardino (73), Mutu (94); Morero (13)
RK: Italiano (82/Chievo)

Lecce : Lazio 0:2 (0:1)
Foggia (10), Kolarov (50)

Napoli : Genoa 0:1 (0:0)
Janković (69)

Sampdoria : Atalanta 1:0 (0:0)
Pazzini (61)

Torino : Udinese 1:0 (0:0)
Dellafiore (81)
RK: Domizzi (94/Udinese)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.