Milan se je opekel v Neaplju

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Četa Gian Piera Gasperinija, ki se mu čas na klopi Interja počasi izteka, se je na San Siru z Romo razšla brez zadetkov. Palermo je na gostovanju pri Atalanti pokazal premalo, tekma pa je bila zaradi močnega naliva sicer na robu regularnosti. Josip Iličić je odigral vseh 90 minut tekme, ki jo je z golom v prvem polčasu odločil German Denis (1:0). Genoa je brez suspendiranega Valterja Birse premagala Lazio na Olimpicu (2:1). Edinson Cavani s hat-trickom pokopal Milan.
Oglej si celoten članek

Milan je med tednom prišel do velike točke v Ligi prvakov proti Barceloni, v nedeljo pa se je opekel na gostovanju pri Napoliju. Gostje iz prestolnice Lombardije so sicer povedli v 12. minuti, ko je zadel Alberto Aquilani. Že minuto kasneje pa je svoj strelski šov začel Edinson Cavani in izenačil na 1:1. Odlični Urugvajec je še pred koncem prvega polčasa zabil za 2:1 in navdušenje na kultnem stadionu San Paolo v Nepalju. Cavani je vse upe rdeče-črnih pokopal že v šesti minuti nadaljevanja, ko je zabil še tretji zadetek. Milan je tako kot mestni tekmec Inter v prvenstvo startal zelo slabo in je trenutno z le eno točko šele na 17. mestu.

Birsova Genoa šokirala Lazio, Sarma na vrhu

Samir Handanović je po reprezentančnem porazu v Firencah dobil nekaj zadoščenja, saj je z Udinesejem doma ugnal Fiorentino (2:0) in se z Juventusom in Cagliarijem izenačil na vrhu lestvice. Videmčani so slavili z enajstmetrovko kapetana Antonia Di Nataleja in golom Mauricia Isle v prvem polčasu. Boštjan Cesar in Bojan Jokić sta s Chievom pri Parmi brez vsega ostala v 90. minuti, ko je svoj drugi in odločilni gol na tekmi zabil Sebastian Giovinco, ki je bil kasneje še izključen (2:1). Oba slovenska branilca sta odigrala celo tekmo. Rezultat popoldneva je kljub vsemu uspel Genoi, ki je brez suspendiranega Valterja Birse premagala Lazio na rimskem Olimpicu (2:1). Sinjemodri so bili boljši v prvem polčasu in vodili z golom Giuseppeja Scullija, a so se pristaniščniki vrnili in tekmo obrnili na glavo z zadetkoma Rodriga Palacia in Juraja Kucke.

Palermo igral vaterpolo

Pred začetkom sezone kaznovana Atalanta je po zmagi nad Palermom le še tri točke oddaljena od - prve točke. Nogometaši iz Bergama so namreč prvenstvo začeli s točkovnim minusom, ki pa ga pridno izničujejo, zmaga proti raztresenim rožnatim pa jim je prišla še kako prav. Josip Iličić je na drugi tekmi pod vodstvom novega trenerja Devisa Mangie (prvo je pred tednom dni senzacionalno dobil proti Interju) spet začel tekmo in odigral vseh 90 minut, medtem ko Armina Bačinovića ni bilo niti na klopi. Tekma v Bergamu bi bila zaradi hudega naliva kmalu celo odpovedana, a je sodnik De Marco po 40-minutni prekinitvi presodil, da je igrišče še vedno primerno za igro. Na koncu je odločil gol Germana Denisa v 34. minuti tekme

Gasperiniju šteti dnevi

Milanski Inter je pred začetkom letošnje sezone doživel velike spremembe. Trener Leonardo je odšel v Francijo k PSG-ju, najboljši napadalec Samuel Eto'o pa za bajne denarce v ruski Anži. Predsednik črno-modrih Massimo Moratti je moral rešitve poiskati zelo hitro. Nastalo vrzel v napadu je zapolnil z Diegom Forlanom, na klop pa dokaj presenetljivo posadil Gian Piera Gasperinija. Po prvih tekmah v letošnji sezoni je jasno, da je Moratti vsaj z Gasperinijem ustrelil v prazno. Inter je namreč sprva klonil proti Milanu v italijanskem superpokalu, nato proti Palermo v uvodnem dejanju italijanskega prvenstva, sredi prejšnjega tedna pa je za nameček sledil še šokanten poraz proti turškemu Trabzonsporju v Ligi prvakov. Gasperini je zagotovo upal, da se bo navijačem in lastniku odkupil z zmago proti Romi, a to je bil račun brez krčmarja. Povsem nezanimiva tekma na San Siru se je končala brez zadetkov. Inter je bil povsem brez ideje, kar so seveda opazili tudi gledalci in svoje ljubljence in predvsem trenerja "nagradili" z glasnimi žvižgi. Gasperini je v konici dvoboja celo zamenjal Forlana z vezistom Muntarijem in dal vedeti, da je zadovoljen zgolj s točko, kar je še dodatno razburilo pristaše Interja. Gasperini je bil že pred tekmo z Romo tik pred tem, da izgubi svojo službo, tako da ne bi bilo presentljivo, če bi mu Moratti v prihodnjem tednu res pokazal vrata.

Italijanska liga, 3. kolo:

Cagliari : Novara 2:1 (1:0)
Ribeiro (38), Conti (86); Morimoto (88)

Inter Milan : Roma 0:0

Atalanta : Palermo 1:0 (1:0)
Denis (34)
Iličić je odigral celo tekmo, Bačinovića (oba Palermo) ni bilo v ekipi.

Bologna : Lecce 0:2 (0:1)
Giacomazzi (37), Grossmüller (60)
Krhin (Bologna) je sedel na klopi.

Catania : Cesena 1:0 (0:0)
Maxi López (54/11-m)

Lazio : Genoa 1:2 (1:0)
Sculli (11); Palacio (54), Kucka (71)
Birsa (Genoa) je bil za tekmo suspendiran.

Parma : Chievo 2:1 (1:0)
Giovinco (24, 90); Paloschi (79)
RK: Giovinco (90/Parma)
Cesar in Jokić (oba Chievo) sta igrala celo tekmo.

Siena : Juventus 0:1 (0:0)
Matri (54)

Udinese : Fiorentina 2:0 (2:0)
Di Natale (8/11-m), Isla (30)
Handanović (Udinese) je igral celo tekmo.

Napoli : AC Milan 3:1 (2:1)
Cavani (13, 36, 51); Aquilani (12)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.