Milan v četrtfinale z zmago 3:0

Foto: Žurnal24 Ibrahimović pridno trese mreže nasprotnikov. (Foto: EPA)
V četrtfinale italijanskega pokala se je brez težav uvrstil tudi AC Milan, ki je v četrtek zvečer s 3:0 pokoril gostujoči Bari. Že v sredo je iz francoskega pokala izpadel Birsa.
Oglej si celoten članek

Zmagoviti pohod so Milančani začeli v 20. minuti tekme, ko je po solo akciji z leve strani Zlatan Ibrahimović rutinirano premagal gostujočega vratarja. Delo bosanskega Šveda je nadaljeval mladi, 18-letni Alexander Merkel, ki je zabil po podaji Robinha. Najverjetneje je bil tudi v prepovedanem položaju, toda sodniška piščalka je ostala nema. Tretji gol za Milančane, ki so se tako zanesljivo uvrstili v četrtfinale italijanskega pokala, je dosegel podajalec pri drugem zadetku Robinho. 

Incidentni rimski derbi dobila Roma
Izgredi, pretepi in ostali napadi so tudi tokrat že pred samim začetkom mestnega derbia Rome in Lazia obarvali rimske ulice. Poleg mnogih pridržanih je bil zaboden 15-letni navijač sinjemodrih, ki pa se v bolnišnici čil in zdrav ni mogel veseliti. Njegovo moštvo se je po zaostanku z 0:1 po enajstmetrovki Marca Borriella sicer vrnilo v igro, ko je svojo najstrožjo kazen nekaj minut kasneje izkoristil Hernanes, toda Fabio Simplicio je nato še pred podaljški prinesel zmago Romi.

Infarktno slovo Udineseja brez Sarme
Premierni zadetek posojenega rdečega vraga Federica Machede je Sampdorii prinesel dolgo trajajoče vodstvo proti Udineseju, ki pa so ga Videmčani izničili tik pred koncem tekme. Beločrni so v podaljšku nato celo povedli, toda enajstmetrovka Giampaola Pazzinija je rešila domače in izsilila enajstmetrovke. Tam je imel eden izmed Udinesejevih strelcev, Germán Denis, pri rezultatu 4:3 na voljo strel za zmago, a ga je domači vratar "prebral", kasneje pa so se velike zmage veselili domači, saj je Júnior Costa ubranil tudi strel Mauricia Isle.

Slovo Birse
Po dolgem času je Valter Birsa začel in končal tekmo Auxerrja, ki pa je na polfinalni tekmi ligaškega pokala doma izgubil proti prvaku Marseillu in na zadnji stopnički ostal brez finala. Za pristaniščnike je Brazilec Brandao zadel v sodnikovem podaljšku prvega polčasa, končni rezultat pa je z izjemnim golom postavil prebujeni reprezentančni napadalec André-Pierre Gignac.

Arsenal na ponovljeni tekmi le strl Leeds United
Na ponovljeni tekmi 3. kola pokala FA je Arsenal čakalo težko delo pri vročem drugoligašu Leeds Unitedu, a vse bi lahko bilo odločeno že po nekaj minutah. Samir Nasri je namreč hitro zabil za 1:0, topničarji pa so v prvem polčasu zapravili še kopico lepih priložnosti, tako da so po raketi Bacaryja Sagnaja in granati Bradleyja Johnsona na odmor odšli le z golom prednosti (2:1). Robin van Persie je v nadaljevanju kljub vsemu enkrat za vselej utišal razgreti Elland Road.

Foto: Žurnal24 Robin van Persie Samir Nasri Kieran Gibbs Kasper Schmeichel gol zadetek slavje p
Prvi polčas so bili malce bojazljivi in zategnjeni, a so bili v nadaljevanju mnogo boljši, saj so se osvobodili pritiska in se začeli zabavati.
Alberto Malesani, trener Bologne

Krhinu cela tekma in kritike medijev
Bologna
je na gostovanju pri Napoliju izgubila in izpadla v osmini finala italijanskega pokala. Trener gostov Alberto Malesani je tekmo pod Vezuvom izkoristil za to, da je priložnost ponudil mladim nogometašem, vključno s slovenskim reprezentantom Renejem Krhinom.

"Ekipa mi je bila všeč, odločil sem se, da bom dal priložnost mladim fantom, ki jih imam na razpolago," je po tekmi razpredal trener Bologne. "Italijanski pokal je izjemna priložnost, da jih vidim na igrišču. Prvi polčas so bili malce bojazljivi in zategnjeni, a so bili v nadaljevanju mnogo boljši, saj so se osvobodili pritiska in se začeli zabavati," je še dodal Malesani.

Njegovega stališča pa niso delili italijanski mediji, kjer je bil Krhin najslabše ocenjen nogometaš gostov (povprečna ocena 5,33). Še najbolj je navdušil bolonjski Resto del Carlino, ki mu je namenil šestico, medtem ko so mu Gazzetta dello Sport, Tuttosport in Corriere della Sera namenili podpovprečne petice.

Anglija – pokal FA, 3. kolo (ponovljena tekma):

Leeds United : ARSENAL 1:3 (1:2)
Johnson (37); Nasri (5), Sagna (35), Van Persie (76)

Torek:
Cardiff City : STOKE CITY 0:2* (0:0)
Walters (92, 115)
* – po podaljšku

MANCHESTER CITY : Leicester City 4:2 (3:1)
Tévez (15), Vieira (37), Johnson (38), Kolarov (90); Gallagher (19/11-m), Dyer (83)
Tévez (59/Man. City) je zapravil strel z 11 metrov.

WOLVERHAMPTON WANDERERS : Doncaster Rovers 5:0 (1:0)
Fletcher (5), Bia (61), Doyle (66), Jarvis (74), Jones (90)

Italija – Coppa Italia, osmina finala:

SAMPDORIA : Udinese 2:2* (1:1) (enajstmetovke - 5:4)
Macheda (32), Pazzini (108/11-m); Isla (90), Denis (91)
RK: Dessena (99/Sampdoria)
Handanovića ni bilo v ekipi, Koprivec (oba Udinese) je sedel na klopi.
* – po streljanju enajstmetrovk

AS ROMA : Lazio 2:1 (0:0)
Borriello (53/11-m), Simplicio (77); Hernanes (58/11-m)

AC MILAN : Bari 3:0 (2:0)
Ibrahimović (20), Merkel (45), Robinho (65)

Torek:
NAPOLI : Bologna 2:1 (2:0)
Jebda (9), Lavezzi (23); Meggiorini (56/11-m)
Krhin (Bologna) je igral celo tekmo.

Španija – Copa del Rey, četrtfinale:

Deportivo La Coruna : ALMERIA 2:3 (1:2) /0:1/
Alvarez (44/11-m), Adrian (51); Corona (19), Crusat (20), Goitom (55/11-m)

Real Betis : BARCELONA 3:1 (3:1) /0:5/
Molina (2, 7), Arzu (45); Messi (38)
Messi je v 54. minuti zastreljal 11-metrovko

Atlético Madrid: REAL MADRID 0:1 (0:1)  /1:3/
Ronaldo (23)

Torek:
SEVILLA : Villarreal 3:0 (1:0) /3:3/
Renato (7), Kanouté (47), Alexis (50)

Francija Coupe de la Ligue, polfinale:

Auxerre : MARSEILLE 0:2 (0:1)
Brandao (45), Gignac (68)
Birsa
(Auxerre) je odigral celo tekmo.

Torek:
MONTPELLIER : PSG 1:0* (0:0)
Giroud (116)
* – po podaljšku

** – v poševnicah je rezultat prve tekme, z velikimi tiskanimi črkami je zapisana ekipa, ki se je uvrstila v nadaljnje tekmovanje

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.