Milanič: Odigrali smo slabo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Maribora so po nizu 26 tekem brez poraza v prvi slovenski nogometni ligi klonili proti Triglavu, ki jih je tudi pred tem premagal kot zadnji. Trener vijoličastih Milanič za poraz krivi slabo igro.
Oglej si celoten članek

Vsaka serija se enkrat konča. Mariborska po 26 tekmah brez poraza v prvenstvu, če štejemo še poraz v Rimu proti Laziu v Evropski ligi pa je to že drugi zaporedni poraz. Zdaj sledi reprezentančni premor, potem pa se bodo državni prvaki v Ljudskem vrtu udarili z ljubljansko Olimpijo, ki ima na svojem računu šest zaporednih prvenstvenih zmag.

Trener vijoličastih Darko Milanič je po porazu v Kranju dejal: "Ob tem, kar se je dogajalo, smo lahko zelo nezadovoljni. Odigrali smo slabo tekmo, imeli veliko nerazpoloženih igralcev in tudi ob popolni prevladi z igralcem manj je bilo težko doseči kaj več."

Mariborčani, ki so pred tem v Kranju klonili 4. marca, so zapravili številne priložnosti za izenačenje, med drugi zadevali tudi prečke in vratnici. "Po dobrem začetku in uvodni priložnosti, ko je prišel Komazec sam pred vrata nasprotnika, nismo zadeli. Potem je nasprotnik z načinom, na katerega smo bili pripravljeni, a se nismo dobro odzvali, prihajal do nevarnih situacij, tako tudi zadel. Razumljivo je bilo po zaostanku težje nadaljevati. Pričakoval sem, da bomo prevladovali na igrišču, to se je tudi zgodilo, domači nogometaši pa so z enostavnim pasom, obrambi za hrbet, prihajali do priložnosti. Z neumno izključitvijo Arghusa je bilo potem še težje, a smo si kljub temu priigrali veliko priložnosti v prvih dvajsetih minutah drugega polčasa. Tu sem še verjel, da se lahko kaj zgodi, toda ob tresenju okvirja vrat je bilo potem zmeraj manj priložnosti za preobrat," je za spletno stran kluba iz štajerske prestolnice povedal Milanič, ki bo dvotedenski reprezentančni premor skušal izkoristiti za pripravo na nadaljevanje evropske in prvenstvene sezone.

"Čim boljše ga je treba izkoristiti. Upam, da bodo fantje, ki so na reprezentančnih akcijah, prišli nazaj zdravi. Po tem premoru bo toliko tekem, da bomo potrebovali vse igralce na visoki ravni. V naslednjih štirinajstih dneh je pred nami natančna naloga, da igralce, ki igrajo manj, dvignemo na višji nivo," zaključuje Milanič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.