Milanič: Presekal nas je drugi gol

Foto: Žurnal24 Marcos Tavares se je zelo trudil, a mu mreže ni uspelo zatresti.
Maribor je pokopal sanje o Ligi prvakov, saj je bil Zürich v Ljudskem vrtu boljši kar s 3:0 in je tako nadomestil domači poraz z 2:3. Zdaj Mariborčane čakajo kvalifikacije za Ligo Europa.
Oglej si celoten članek
 

Slovenci vedno in povsod

Med številnimi navijači so bili tudi takšni, ki so prišli iz Švice in navijali za Maribor. Šlo je za enega od izseljencev, ki je v Maribor prišel s svojo tajsko ženo, oba pa sta stiskala pesti za vijolice.

Mariborski nogometni praznik se je pred polnim Ljudskim vrtom za privržence vijoličastih spremenil v tragedijo. Nogometaši Züricha so namreč Mariborčanom vrnili za poraz iz Letzigrunda in se z zmago s 3:0 uvrstili v četrto predkolo za nastop v Ligi prvakov . Varovancem Darka Milaniča tako kot tolažilna nagrada ostaja nastop v zadnjem kolu kvalifikacij za nastop v novoustanovljeni evropski ligi.

 
 

Zapravili smo veliko priložnost, saj smo na prvi tekmi iztržili zelo
ugoden rezultat. Trudili smo se po najboljših močeh, a Zürich je res
kakovostno moštvo. Danes so bili boljši in zasluženo so se uvrstili naprej.

Elvedin Džinić

 
Nogometni praznik se je v Ljudskem vrtu začel zares spektakularno. Obe enajsterici sta na zelenico prišli ob izvrstni zvočni spremljavi in navijanju domačih navijačev. Žal pa v prvem polčasu domači ljubljenci njihovega truda niso poplačali. Po precej zaspanih prvih dvajsetih minutah so Švicarji izvedli bliskovito akcijo, ki jo je po natančni podaji za hrbet mariborskih branilcev v zadetek spremenil Dušan Djurić . Gostitelji so hitro odgovorili. Že dve minuti kasneje se je Marcos Tavares po podaji Zorana Pavloviča znašel v izredno ugodnem položaju, a je njegov strel zletel mimo vrat. Najlepšo priložnost v prvem delu so imeli Mariborčani v 43. minuti. Aleš Mertelj je z dolgo diagonalno podajo našel Tavaresa, ki se je nekoliko z leve sam znašel pred vratarjem Johnnyjem Leonijem , ki je poskus brazilskega napadalca izbil v kot. Kazen je sledila takoj. Švicarji so izvedli hiter protinapad, spopad iz oči v oči z vratarjem Markom Ranilovićem pa je zanesljivo dobil Xavier Margairaz.

Poklapani mariborski igralci po koncu tekme © Saša Despot

 
Po odmoru je v igro namesto nerazpoloženega Daliborja Volaša trener Darko Milanič poslal Dragana Jelića , ki je poživil igro vijoličastih. Po nekaj priložnostih osemkratnih državnih prvakov pa so znova zadeli gostje. Johan Vonlanthen je z leve lepo podal v kazenski prostor, kjer je bil z glavo najvišji rezervist Adrian Nikci . Vijoličasti so sicer še poskušali, a so bili njihovi zaključki kot po pravilu nenatančni. Prednost 3:2 s prvega srečanja tako ni zadostovala in v četrto predkolo za nastop v Ligi prvakov so se uvrstili Švicarji.

Vijoličasti trener Darko Milanič je po srečanju dejal: "Jasno je, da smo si po prvi tekmi želeli nekaj povsem drugega. Zürich  je imel veliko manj priložnosti, a jih je uspešno izkoristil. Presekal nas je zadetek v zadnji minuti prvega polčasa, ko smo imeli občutek, da lahko dosežemo zadetek, a smo ga iz protinapada prejeli." Zadovoljen trener gostov pa je povedal : "Z zmago smo zelo zadovoljni. Po tekmi v Zürichu smo bili deležni mnogo kritik. Pred tem srečanjem smo nekaj stvari spremenili in to se nam je obrestovalo. Zmaga je zelo pomembna za nas ne samo zaradi napredovanja, ampak tudi zato, ker je moštvo dokazalo, da se po presenečenju lahko pobere."


Kvalifikacije za Ligo prvakov, 3. kolo:

Maribor : Zürich 0:3 (0:2) / 3:5*
Djurić (20), Margairaz (45), Nikci (76)

*skupni izid
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.