Milanič: Taktika bo podobna

Foto: Žurnal24 Darko Milanič na klopi Maribora še ni izgubil derbija z Olimpijo. (Foto: Barbara
Nogometaši Maribora bodo v sredo v Ljudskem vrtu lovili uvrstitev v 3. kolo kvalifikacij za Ligo prvakov. Na prvi tekmi v Gruziji so proti Witu igrali 0:0. Zmaga je tokrat nujna.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi drugega kola kvalifikacij za Ligo prvakov proti Witu igrali neodločeno 0:0. Trener vijoličastih Darko Milanič pred povratno tekmo v Mariboru napoveduje: "Pred nami je še ena izjemno težka tekma. Že napoved pred prvo tekmo v Tbilisiju je bila, da nas čaka nasprotnik, ki je čvrst, dinamičen in dober. Tudi ta napoved se po odigrani prvi tekmi ne menja. V Mariboru nas čaka izjemno težko delo. V Gruziji smo igrali zelo kakovostno tekmo. To si želimo še nadgraditi in s podporo navijačev zmagati ter se uvrstiti v naslednji krog."

Čeprav so bili slovenski državni prvaki boljši nasprotnik, pa jim ni uspelo zadeti. Tokrat bo moralo biti drugače. Milanič strategije kljub temu ne bo bistveno menjal: "Zadetka ne smemo prejeti, na drugi strani ga moramo dati. Kako napadalno lahko igraš, je odvisno od nasprotnika samega. Ta je na prvi tekmi poskušal naša vrata ogroziti z zelo dolgimi žogami. Po vsaki prekinitvi so poskušali z dolgimi žogami ogroziti naša vrata. V nobenem trenutku nam niso pustili umiriti igre. Mogoče se bodo še malo bolj posvetili branjenju svojega gola. V napadu želimo biti večkrat nevarni – kot v Tbilisiju, kjer smo imeli veliko zrelih priložnosti, ki pa jih moramo v sredo izkoristiti."

Popotnica v prvem kolu državnega prvenstva in poraz pred domačimi navijači proti Gorici z 0:1 ni najboljša. "Jasno, da smo si želeli na tej tekmi zmagati, a se nam ni izšlo po načrtih. Poraz proti Gorici sem s pomočniki podrobno analiziral. Skupaj z igralci smo se pogovorili in pogledali, kaj je bilo v redu in kaj ne. Na naslednji tekmi si jasno želimo biti boljši. V sredo ne smemo razočarati navijačev," še pravi Milanič in dodaja, da bo zagotovo na tribunah več navijačev kot proti Interblocku v superpokalu, ko se jih je zbralo komaj dva tisoč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.