Milanisti z mislimi že na Japonskem

Foto: Žurnal24 Tako so se Celticovi nogometaši veselili gola proti Milanu. Jim bo tak podvig us
Evropski prvak AC Milan bo od 7. do 16. decembra nastopal na svetovnem klubskem prvenstvu na Japonskem, tako da bo dvoboj zadnjega kola Lige prvakov proti Celticu odigral že v torek.
Oglej si celoten članek

Medtem ko se je Milan, ki bo na Daljnem vzhodu prvič nastopil šele 13. decembra, že uvrstil v nadaljevanje tekmovanja Lige prvakov, drugi potnik iz te skupine še ni znan. Celtic ima trenutno tri točke prednosti pred ukrajinskim Šahtarom, Benfica pa lahko razmišlja le še o pokalu Uefa. Po normalnem scenariju bi Milan moral premagati 41-kratne škotske prvake, kar bi ob zmagi ukrajinskih podprvakov pomenilo, da v Ligi prvakov ostaja Šahtar, Celtic pa se preseli v nižji rang tekmovanja. Če bi zeleno-beli na San Siru osvojili vsaj točko, pa bi se že drugo leto zapored uvrstili v osmino finala. Vprašanje, ki se postavlja, je, kako resno bodo rdeče-črni vzeli ta dvoboj.


Carlo Ancelotti je bil tarča novih kritik. © AFP

 
Poraz bi seveda pomenil padec na drugo mesto in posledično nekoliko težje nasprotnike v izločilnih bojih, izjava dobitnika zlate žoge pa pove veliko o razmišljanju igralcev: “Naš cilj je, da osvojimo svetovno klubsko prvenstvo,“ je bil kratek Brazilec Kaka . Malce drugače na celotno zadevo gleda trener Carlo Ancelotti , na katerega se je po remiju konec tedna proti Juventusu vsul nov plaz kritik, saj njegovi igralci v letošnjem prvenstvu doma še niso zmagali. “To je tekma, po kateri si lahko zagotovimo prvo mesto v skupini. To bi pomenilo, da bi imeli v nadaljevanju malce lažje nasprotnike,“ je dejal trener Ancelotti, ki ni razkril, s kakšno prvo enajsterico bo nastopil v šestem kolu Lige prvakov.

Pogumno škotsko srce

Škoti so že po naravi nepopustljivi borci in kljub slabim nastopom na gostovanjih (dva poraza in brez doseženega gola) še niso obupali. Optimizem jim veča predvsem dejstvo, da so jih letos doma premagali z 2:1. Na Celtic Parku sta zadela McManus in McDonald , zadetek za Milan pa je dosegel Kaka. “Oni so evropski prvaki. Imajo izjemno moštvo. Vendar pa smo v Milanu že igrali in v 90 minutah nam niso zabili gola,“ je povedal branilec Darren O'Dea, ki je omenil lansko tekmo osmine finala, ko je Milanu res uspelo premagati vratarja Arturja Boruca šele po podaljšku. Edini zadetek na obeh tekmah je dosegel Kaka, Milan pa je nato šel do konca.


McManus je že dokazal, da se Milanovih igralcev ne boji. © Action Images

 
Trener Gordon Strachan ima kar nekaj težav s poškodbami. Ob pomembni zmagi prejšnji teden proti Šahtarju, ko je nekdanji igralec AC Milana Massima Donati odločilni gol dosegel v sodnikovem podaljšku, so z igrišča odnesli Johna Kennedyja in Leeja Naylorja. Oba sta odpisana za kar nekaj časa, skrbi pa Strachanu povzročajo tudi težave vratarja Arturja Boruca, ki bo po tekmi proti Milanu najverjetneje moral oditi na operacijo kolena.

V senci tega obračuna se bosta v Ukrajini srečala Šahtar in Benfica. Za Portugalci je še ena slaba evropska sezona (za nameček so konec tedna prvič letos izgubili v državnem prvenstvu), ki jo lahko rešijo le z zmago. Kot rečeno, pa uspeh potrebuje tudi domača ekipa, saj bi zaradi boljšega medsebojnega razmerja prehitela škotski Celtic.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.