Milec v zadnjem predkolu

Foto: EPA
Foto: EPA
Na torkovih povratnih tekmah 3. predkola Lige prvakov sta nastopila še dva "slovenska" kluba.
Oglej si celoten članek

Debrecen, zanj tokrat zaradi poškodbe ni zaigral Rene Mihelič, prav tako pa ni bilo v kadru Daliborja Volaša, je na gostovanje k Bateju Borisovu prišel s prednostjo enega zadetka (1:0). Madžarom je dolgo dobro kazalo za napredovanje, še zlasti po uspešno izvedeni enajstmetrovki v 20. minuti tekme.

Foto: EPA Debrecen, Bate Borisov A Belorusi, ki so v preteklosti že igrali v skupinskem delu Lige prvakov, se niso vdali. Novo upanje jim je prinesla izključitev Francoza Selima Bouadlaja v 38. minuti. Številčno prednost so gostitelji okronali že v naslednji minuti, sredi drugega polčasa pa so zadeli za 2:1. Za napredovanje je Bate potreboval le še en gol in ta je prišel v četrti minuti sodnikovega podaljška. Junak je postal 28-letni Sergej Krivec

Bolj srečen je bil lahko po tekmi svojih soigralcev Martin Milec. V minulih sezonah član Maribora ni bil v kadru Standarda Lièga, ki je v gosteh ugnal Panathinaikos z 2:1. Grški velikan je sicer povedel po avtogolu gostov v 17. minuti, vendar je bil že do polčasa postavljen končni izid. Prva tekma se je sicer končala z 0:0, na njej pa je v zadnjih minutah zaigral tudi Milec. 

Danes bodo nastopili še štirje "slovenski" klubi. Po remiju brez zadetkov se bosta v Beogradu pomerila Partizan (Branko Ilič) in Ludogorec (Roman Bezjak), ciperski AEL Limassol (Nejc Potokar) pa bo proti ruskemu Zenitu poskušal vnovčiti minimalno prednsot s prve tekme. Presenetljiv zaostanek s prvega dvoboja bodo lovili tudi Rdeči biki iz Salzburga pri katerih pomembno vlogo igra Kevin Kampl. Karabah Agdam je namreč doma slavil z 2:1.  

Že odigrane tekme:

Maccabi Tel Aviv : MARIBOR                2:2 (1:1)   /0:1/
BATE BORISOV : Debrecen                 3:1 (1:1)   /0:1/
Panathinaikos : STANDARD LIEGE      1:2 (1:2)   /0:0/
LILLE - Grasshoppers Zürich                1:1 (1:1)   /2:0/

/.../ - izidi prvih tekem Današnji dvoboji: 18.00 Zenit St. Peterburg - AEL Limassol 0:1 18.30 Apoel Nikozija - Helsinki 2:2 19.00 Šerif Tiraspol - Slovan Bratislava 1:2 19.00 Malmö - Sparta Praga 2:4 19.30 Steaua Bukarešta - Aktobe 2:2 19.30 Bešiktaš - Feyenoord Rotterdam 2:1 20.00 Koebenhavn - Dnjepr Dnjepropetrovsk 0:0 20.30 Salzburg - Karabah Agdam 1:2 20.45 Dinamo Zagreb - Aalborg 1:0 20.45 Celtic Glasgow - Legia Varšava 1:4 20.45 Partizan Beograd - Ludogorec Razgrad 0:0
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.