Milijoni so splavali po vodi, toliko denarja je še na voljo

maribor liga prvakov
Mariborčani se podajajo v lov na tolažilno nagrado.
Oglej si celoten članek

Maribor je z izpadom v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov ostal brez možnosti za pridobitev 15,25 milijona evrov, kolikor jih bo med klube v skupinskem delu razdelila Evropska nogometna zveza (Uefa).

Slovenski prvak je v tretjem krogu kvalifikacij za najprestižnejše klubsko tekmovanje na svetu moral priznati premoč Rosenborgu in se tako preselil v kvalifikacijski "play-off" za preboj v ligo evropa

Odzivi Maribor po 45 minutah še upal na čudež, nato pa ...

Mariborčani so na povratni tekmi na Norveškem lovil zaostanek dveh zadetkov iz Ljudskega vrta, kjer so gostje slavili z izidom 3:1. Začetek tekme je bil obetaven, z golom Rudija Požega Vancaša ob izteku prvega polčasa pa preobrat vijoličastih še zdaleč ni bil nerealen.

Na žalost so domači v drugem polčasu upravičili vlogo favorita in s tremi zadetki pokopali upe Maribora. Rosenborg je tudi povratno tekmo tekmo dobil z izidom 3:1 ter se zasluženo veselil napredovanja v odločilni krog.

Kako je s financami?

Vijoličastim se tako ni uspelo uvrstiti v skupinski del, s čimer bi si prislužili kar 15,25 milijona evrov denarne nagrade, a so s svojimi predstavami na evropskih zelenicah vseeno zaslužil že kar lepo vsoto denarja.

Maribor bo kot prvak Slovenije upravičen do 260.000 evrov, če se mu slučajno ne bi uspelo uvrstiti v skupinski del nobenega od obeh Uefinih tekmovanj.

Kot udeleženec prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov je prejel 280.000 evrov. Z uvrstitvijo v drugi krog si je zagotovil dodatnih 380 tisočakov, napredovanje v tretjega pa mu je navrglo še 480.000 evrov.

Evropsko pot bo nadaljeval v sklepnem delu kvalifikacij za ligo evropa, kjer se bo skoraj zagotovo pomeril z aktualnim bolgarskim prvakom Ludogorcem. Ta je namreč na prvi tekmi tretjega kroga s 5:0 premagal The New Saints.

Nastop v odločilnem krogu kvalifikacij za ligo evropa bo tudi v primeru izpada Mariboru prinesel 300.000 evrov.

Z napredovanjem bi si zagotovili mesto v skupinskem delu, kar bi jim poleg že omenjenih zneskov prineslo še dodatnih 2,92 milijona evrov.

UEFA Champions League:
• predkrog – €230,000
• prvi krog kvalifikacij – €280,000
• drugi krog kvalifikacij – €380,000
• tretji krog kvalifikacij – €480,000 (samo za klube, ki izpadejo)
• skupinski del – €15,250,000

* državni prvak, ki se ne uvrsti v skupinski del lige prvakov ali lige evropa, bo prejel dodatnih 260.000 evrov.

UEFA Europa League:
• predkrog – €220,000
• prvi krog kvalifikacij – €240,000
• drugi krog kvalifikacij – €260,000
• tretji krog kvalifikacij – €280,000
• play-off – €300,000 (samo za klube, ki izpadejo)
• skupinski del – €2,920,000

Medtem ko Maribor polni klubsko blaganjo, pa se nadaljuje tudi trend nepotrebnega odtekanja denarja. Slovenski prvak bo moral zaradi neprimernega vedenja navijačev, množičnega prižiganja bakel na tribuni, ena je bila celo odvržena čez ograjo, na tekmi 5. kroga Prve Lige TS plačati 700 evrov kazni, je odločil namestnik disciplinskega sodnika NZS Bojan Kitel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.