Milijonski pogodbi Biedrinša in Okaforja

Foto: Žurnal24
Na NBA-tržnici v prejšnjih dneh: Ricky Davis je tretja večja okrepitev Clippersov, Kwame Brown je podpisal za Grizlliese; Andris Biedrinš ostaja Warrior, Saša Vujačič pa Laker.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še

Vujačič podpisal z Lakersi
Nova era evropske košarke

Priprave ameriških košarkarjev na olimpijske igre so te dni v ameriških košarkarskih krogih zasenčile poletne prestope in podaljševanja pogodb v ligi NBA. Ena najbolj odmevnih novic je zagotovo podaljšanje pogodbe Saše Vujačiča s podprvaki lige Los Angeles Lakersi . V ponedeljek je 24-letni košarkar tudi uradno podpisal novo pogodbo, po kateri bo v naslednjih treh sezonah zaslužil 15 milijonov dolarjev, s klubom pa so se o pogodbi dogovorili že prejšnji teden. V Los Angelesu so Vujačiču sprva ponudili pogodbo v vrednosti 2,6 milijona dolarjev, njegov agent Rob Pelinka pa se je že lotil iskanja novega delodajalca na drugi strani luže. "Ponudili so mu več, če pri tem upoštevamo še davke. Njihova ponudba je bila bogatejša, njegovo srce pa je tukaj. Lahko bi dosegli pošten dogovor, a je dal jasno vedeti, da bi ob ustrezni ponudbi raje ostal tukaj," je dejal Pelinka. "Vesel sem, da ostajam v Los Angelesu, podaljšanje z Jezerniki je bila moja prva izbira. Težko bi bilo oditi. Zdaj se bom lahko sprostil in vem, kam grem v naslednjih treh letih," je po podpisu pogodbe ameriškim medijem povedal Vujačič, ki je v zadnji sezoni v povprečju dosegal po 8,8 točke in 2,2 skoka na tekmo.

Američan Ricky Davis iz Miami Heatov odhaja k Los Angeles Clippersom. © AFP

 
Krilni center Kwame Brown , ki je sredi prejšnje sezone iz Los Angeles Lakersov prestopil k Memhis Grizzliesom (del kupčije za Pauja Gasola ), je novo sredino našel pri Detroit Pistonsih . Športni direktor Pistonsov Joe Dumars je v ponedeljek zvečer potrdil, da bo Brown v dveh sezonah prejel blizu osem milijonov ameriških dolarjev. Brown je na naboru leta 2001 (prvi izbor) zelo veliko obetal, a je v času igranja za Washington Wizardse , LA Lakerse in Memphis Grizzliese v povprečju dosegal le 7,5 točke in 5,7 skoka na tekmo, njegova najboljša sezona je bila tista izpred štirih let pri Wizardsih, najslabša pa prav prejšnja.

S prenovo moštva še naprej nadaljujejo Los Angeles Clippersi , po Baronu Davisu in Marcusu Cambyju v klub zdaj prihaja Ricky Davis . 29-letnik je v prejšnji sezoni igral za Miami Heate , a navkljub povprečju 13,8 točke, 4,3 skoka in 3,4 podaje na tekmo ni zadovoljil klubskega vodstva. Športni direktor Clippersov Elgin Baylor je dejal, da Davisov prispevek v moštvu vidijo predvsem v metih z razdalje, obenem pa zna tudi prodreti pod koš. "Trener Mike Dunleavy bo odločil, kako ga bo uporabil. Najverjetneje pa bo začenjal s klopi, to je tudi njegova največja odlika, ko sredi tekme vstopi v igro, takoj zaigra odlično," o vlogi Rickyja Davisa v ekipi razlaga Baylor, saj naj bi ob Baronu Davisu in Cambyju v prvi peterki najverjetneje začenjali še Al Thornton , Chris Kaman in Cuttino Mobley .

 

Preberite še

NBA tržnica: Brand in Baron Davis podpisala
NBA tržnica: Camby v LA, Dooley v Jersey

Golden State Warriorsi so z latvijskim centrom Andrisom Biedrinšom pogodbo podaljšali za šest let, in sicer za znesek, visok kar 62 milijonov dolarjev. V prejšnji sezoni je s povprečjem 10,5 točke in 9,8 skoka na tekmo Biedrins dosegel najvišje povprečje svoje štiri sezone trajajoče NBA-kariere, obenem pa je bil z 62,2-odstotnim metom najbolj natančen strelec v ligi.  "Vesel sem, da bom ostal v Oaklandu in nadaljeval kariero v zalivu," je dejal 22-letni Biedrinš. Že prejšnji teden so Warriorsi podaljšali z 22-letnim branilcem Monto Ellisom , ki bo na mestu prvega organizatorja igre v novi sezoni zamenjal Barona Davisa. Warriorsi ob Biedrinšu in Ellisu v prihajajoči sezoni stavijo še na prišleke v klub Coreyja Maggetteja (iz LA Clippersov), Ronnyja Turiafa (iz LA Lakersov) in Marcusa Williamsa (iz New Jersey Netsov ), medtem ko sta odšla Mickael Pietrus (v Orlando Magice ) in Matt Barnes (k Phoenix Sunsom ). Še nekoliko višjo pogodbo pa je v ponedeljek pozno zvečer sklenil Emeka Okafor , pri Charlotte Bobcatsih ostaja še šest let, prejel pa bo 72 milijonov dolarjev. V minuli sezone je povprečno dosegal 13,7 točke in 10,7 skoka na srečanje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.