Millarju dvojna vloga

Foto: Žurnal24 David Millar bo poskusil čim bolje unovčiti svoja poznanstva in ameriško moštvo
Britanski kolesar David Millar bo v naslednji sezoni kolesaril za ameriško moštvo Slipstream. Vendar Škot ne bo samo član tega moštva, ampak tudi solastnik.
Oglej si celoten članek

Britanski kolesar David Millar bo odslej opravljal dve funkciji. Škotski specialist za kronometer, ki je do zdaj vozil za špansko moštvo Saunier Duval Prodir, je namreč podpisal pogodbo z moštvom Slipstream Sport, kjer pa ne bo le kapetan na kolesu, ampak tudi solastnik. S svojimi zvezami bo poskušal moštvo spraviti na višjo raven. V najkrajšem možnem času si želi pridobiti licenco za nastop v ProTouru.

"V kolesarstvu si želim ostati tudi po končani karieri. Ponudila se mi je priložnost, zato s sodelovanjem nisem prav nič odlašal. Zaenkrat smo še na začetku, a verjamem, da bomo moštvo organizacijsko hitro spravili na višjo raven,"
je dejal 30-letni kolesar, ki je doslej zbral tri zmage na Touru in dve na Vuelti.

Leta 2003 je bil na svetovnem prvenstvu v Hamiltonu najhitrejši v vožnji na čas, a je naslov izgubil, potem ko je priznal, da si je pomagal z nedovoljenimi poživili (EPO). Zaradi tega je dobil tudi dveletno prepoved nastopanja.


Stefano Zanini je pri 38 letih končal športno pot. © AFP

 
Zanini se bo upokojil
Italijanski kolesar Stefano Zanini se po 17 profesionalnih letih poslavlja od dirk. Razlog za tako odločitev je dejstvo, da moštvo Predictor Lotto z njim ni hotelo podaljšati pogodbe. Kolesar, ki bo januarja praznoval 39. rojstni dan, je v svoji karieri, v kateri je nastopal v dresih Navigara, Gewissa, Saeca, Mapeija, Liquigasa, Quick Stepa in Predictor Lotta, zabeležil 31 zmag, od tega dve na Giru , eno na Touru , eno pa leta 2001 tudi na dirki Po Sloveniji . Leta 1996 je postal prvi Italijan , ki je dobil dirko svetovnega pokala Amstel Gold Race.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.