Miller vrgel rokavico konkurentom v Misanu

Foto: Epa
Foto: Epa
Avstralec Jack Miller (Ducati) je bil najhitrejši v kvalifikacijah pred nedeljsko veliko nagrado San Marina za svetovno prvenstvo v motociklizmu. V kraljevskem razredu motoGP je bila drugi Italijan Enea Bastianini (Ducati-Gresini), iz prve vrste bo začel tudi rojak slednjega Marco Bezzechi (Ducati-VR46), ki je bil tretji.
Oglej si celoten članek

Miller bo drugič v karieri začel s prvega startnega mesta, prvič je bilo to v Argentini leta 2018. 27-letni Avstralec je bil na dirkališču v Misanu tokrat le 0,015 sekunde pred moštvenim kolegom Francescom Bagnaio iz Italije, ki pa bo dirko začel s petega mesta, ker je med petkovim treningom dobil tri mesta pribitka zaradi oviranja Alexa Marqueza.

Bagnaia bo imel tako v nedeljo oteženo delo v lovu na 44 točk zaostanka za vodilnim v prvenstvu in branilcem naslova, Francozom Fabiom Quartararojem (Yamaha). Slednji je bil v kvalifikacijah šele osmi z 0,347 sekunde zaostanka za Millerjem in bo tekmo začel iz tretje vrste, kot tudi Španec Aleix Espargaro. Dirkač Aprilie, ki je drugi v skupnem seštevku prvenstva z 32 točkami zaostanka za Quartararojem, je bil deveti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.