Mineva 15 let od enega najpomembnejših golov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Štirinajstega novembra 2001 je padel eden najpomembnejših golov v zgodovini slovenskega nogometa.
Oglej si celoten članek

Slovenska reprezentanca je natanko pred 15 leti odigrala povratno tekmo dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2002. Tekmec zlate generacije pod vodstvom Srečka Katanca je bila Romunija, prvi dvoboj na bežigrajskem stadionu pa se je končal z zmago Slovenije z 2:1. V polno sta zadela Milenko Ačimović in Milan Osterc. Slednji je zadel iz nemogočega kota.

A najboljše je še prišlo. Slovenci so odlično zaigrali v Bukurešti in povedli z zadetkom Mladena Rudonje. Ta je odigral svojo 53. tekmo v nacionalnem dresu in zabil svoj prvi zadetek. Kasneje je zbral še 12 nastopov, edini gol pa je na njegovem računu prav ta iz Romunije.

Gostitelji so kasneje izenačili na 1:1, imeli še nekaj priloćžnosti, vendar jim ni uspelo izsiliti podaljška. Slovenija se je prvič v svoji nogometni zgodovini veselila uvrstitve na svetovno prvenstvo. Kasneje je nastopila še leta 2010 v Južni Afriki, že leta 2000 pa je bila udeleženka evropskega prvenstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.