Ming se vrača v šolske klopi

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sveže upokojeni Yao Ming se bo vrnil v šolske klopi. Kitajski zvezdnik, ki je osem let preživel v ligi NBA, bo študiral na prestižni univerzi Jiaotong, a se še ni odločil, kaj bo študiral.
Oglej si celoten članek

Kitajski športni junak Yao Ming se bo jeseni vrnil v šolske klopi, v torek poročajo lokalni mediji. Nekdanji zvezdnik severnoameriške košarkarske lige NBA, ki je s košarko prišel do svetovne slave, je tako le tri mesece po upokojitvi že našel nov izziv. Za zdaj sicer še ne ve, kaj bo študiral na eni od prestižnih šanghajskih univerz.

Nekdanji zvezdnik moštva Houston Rockets se je odločil, da bo študiral na univerzi Jiaotong, eni najprestižnejših šolskih ustanov na Kitajskem, je potrdil njegov agent Zhang Mingji. Vendar pa Yao Mingu ne bo treba drgniti šolskih klopi skupaj z drugimi študenti, temveč mu bo univerza dodelila posebne profesorje za delo ena na ena, saj je nekdanji košarkar izrazil skrb, da bi njegova prisotnost na predavanjih preveč motila druge študente.

Yao Ming, čigar uspeh na košarkarskih igriščih ga je ponesel do junaka v očeh več sto milijonov s košarko obsedenih Kitajcev, se je upokojil julija. Kar 2,29 metra visoki košarkar je osem sezon igral v najmočnejši ligi na svetu NBA kot član severnoameriškega moštva Houston Rockets, vendar je zaradi poškodb v zadnjih šestih letih izpustil kar 250 tekem. V karieri, v kateri se je vedno odzval reprezentančnemu vabilu in za Kitajsko igral na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah, je imel ves čas težave s poškodbami noge in stopala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.