Mitja Petkovšek spet najboljši

Foto: Žurnal24
Svetovni in evropski prvak na bradlji Mitja Petkovšek je z zmago končal tudi letošnjo sezono svetovnega pokala v športni gimnastiki. Bertoncelj tretji, Pegan padel.
Oglej si celoten članek

Na zadnji veliki tekmi letos v Glasgowu je danes za vajo z izhodiščem 16,6 točke prejel visoko oceno 16,25 in prepričljivo ugnal vso konkurenco. Drugi je bil Kitajec Feng Zhe (15,8), ki je imel štiri točke višje izhodišče. Svoj finalni nastop na parterju je dobro opravila tudi Adela Šajn, ki je z oceno 13,55 točke zasedla peto mesto in s tem dosegla enega večjih uspehov kariere.

 

Največji uspehi v letu 2007

Glasgow: 1. na bradlji, sv. pokal
Stuttgart: 1. na bradlji, sv. pokal
Ostrava: 1. na bradlji, sv. pokal
Stuttgart: 1. na bradlji, SP
Moskva: 2. na bradlji, sv. pokal
Gent: 1. na bradlji, sv. pokal
Amsterdam: 1. na bradlji, EP
Maribor: 1. na bradlji, sv. pokal

Že pred tem je za uvod v uspešen slovenski večer na Otoku poskrbel Sašo Bertoncelj, ki je v finalu konja z ročaji v konkurenci svetovnih asov z oceno 15,3 točke osvojil tretje mesto. Zmagal je Romun Daniel Popescu (15,6).

Evropski podprvak na drogu Aljaž Pegan je imel recej smole, saj je pri sklopki padel z orodja (14,175) in tako finale končal povsem na repu.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.