Mlada hrvaška zvezdnica stopila v bran Jakovu Faku ter razjezila javnost

Foto: Epa
Foto: Epa
Mlada hrvaška smučarka, ki je na zadnji preizkušnji celo izenačila rezultat kariere, je imela za svoje rojake jasno sporočilo.
Oglej si celoten članek

Mlada Hrvatica Leona Popović iz leta v leto pridno napreduje. Letos je že štirikrat osvojila točke, na zadnji preizkušnji v Lienzu pa je z odlično drugo slalomsko vožnjo, ko je napredovala za kar štirinajst mest, izenačila svoj najboljši rezultat kariere v Svetovnem pokalu s 14. mestom.

Naslednica legendarne Janice Kostelić je tako znova potrdila dobro formo, s katero nastopa v letošnji sezoni, obenem pa je bila to odlična najava pred naslednjo tekmo sezone, slalomom na hrvaškem Sljemenu.

Je pa omenjena 24-letna Popovićeva precej razburkala hrvaško športno javnost, saj je javno stopila v bran svojemu sokrajanu iz Mrkopolja Jakovu Faku, kateremu mnogi Hrvati še vedno očitajo spremembo državljanstva in nastopanje za Slovenijo.

Foto: Profimedia Jakov Fak

"Vsi mi, ki Jakova dobro poznamo in smo z njim trenirali, smo srečni zanj. Vemo, da je lahko le tako nadaljeval z uspehi. Nihče mu ni nič zameril, podpiramo ga. Mislim, da bi vsak med nami, če bi se znašel v isti situaciji, vsaj zelo dobro premislil - če bi prejel ponudbo za trening in nastopanje v kakšni drugi državi, za doseganje dobrih rezultatov. Tudi jaz," je imela jasno sporočilo za hrvaško javnost nova tamkajšnja smučarska zvezdnica, ki se počasi prebija med najboljše na svetu.

S svojo izjavo si pri najbolj gorečih in narodnozavednih navijačih zagotovo ni naredila velike usluge, a je hkrati pokazala izjemen karakter, ko je stopila v bran svojemu športnemu kolegu.

Alpsko smučanje Ali ima Hrvaška novo Janico?

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.