Mlada Slovenka izločila 13. igralko sveta

Foto: twitter Tamara Zidanšek
Tamara Zidanšek se je prvič v karieri prebila v četrtfinale turnirja serije WTA.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je prebila v tretji krog turnirja WTA v Moskvi z nagradnim skladom 750.000 dolarjev. S 6:4, 2:6 in 6:4 je premagala Rusinjo Darjo Kasatkino, v naslednjem krogu pa jo čaka Nemka Laura Siegemund.

Dvajsetletna Zidanškova, trenutno 90. igralka na lestvici WTA, je dvoboj proti Kasatkini odlično začela in v prvem nizu povedla z 2:0, a se je Rusinja vrnila in izid izenačila na 2:2. Zidanškova je zdržala pritisk in osvojila prvi niz, v drugem pa ji je nasprotnica vzela točki na prva dva servisa in povedla s 4:0.

Odločilni tretji niz sta teniški igralki začeli tako, da sta dvakrat zaporedoma ukradli točko na servis nasprotnice, niz pa je Zidanškova prekinila v peti igri. V osmi in deseti igri tretjega niza ji je ponovno uspel break, s čimer se je uvrstila v tretji krog turnirja. Kasatkina je bila sicer druga nosilka turnirja, trenutno je na WTA lestvici uvrščena na 13. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.