Mlada Slovenka na turnirju izločila Venus Williams

Foto: EPA venus williams Foto: youtube Venus Williams
Mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan je zablestela na uvodu turnirja WTA v Acapulcu in iz nadaljevanja izločila peto nosilko Američanko Venus Williams.
Oglej si celoten članek

Slovenska kvalifikantka je prišla do največje zmage kariere in s 4:6, 7:6 (4) in 6:2 premagala nekdanjo številko 1 ženskega tenisa, ki na odprtem prvenstvu Mehike nastopa s posebnim povabilom.

Juvanova, ki se je na turnir uspešno prebila skozi kvalifikacije, je med drugim rešila sedem zaključnih žogic in po dveh urah in 38 minutah igre premagala zmagovalko sedmih turnirjev za veliki slam, ki je turnir v Acapulcu doslej osvojila že dvakrat (2009, 2010).

"To je kar malce neverjetno!" je dejala Juvanova po zmagi za spletno stran združenja WTA: "Spominjam se občutka, ko sem zaostajala s 4:5. Resnično sem hvaležna, da mi je uspelo zmagati in verjetno sem imela tudi nekaj več sreče. Pri eni izmed njenih zaključnih žog sem že mislila, da sem žogo poslala izven igrišča. Nato sem pomislila, če se mi je izpolnila ta želja, potem moram dobiti ta tretji niz."

“Proti Sereni sem v Wimbledonu izgubila v tretjem nizu s 6:4. Takrat sem bila res razočarana. Danes se v prvih dveh nizih nisem počutila najboljše. Enostavno sem morala boriti in vesela sem, da mi je uspelo.”

Kaja je izkoristila sedem “brejk” priložnosti od desetih, Williamsova pa šest od sedemnajstih. Kaja je ob petih asih naredila eno dvojno napako, Williamsova ob enem asu trinajst dvojnih napak. Zanimivo je, da so ji sodniki kar šestkrat na drugi servis dosodili prestop. Končno razmerje osvojenih točk je bilo 110:103 v korist Slovenke.

Komaj 19-letna Slovenka, sicer 125. igralka z lestvice WTA, se bo v 2. krogu turnirja z nagradnim skladom 232.580 evrov pomerila z rojakinjo Tamaro Zidanšek, ki je v prvem krogu gladko, s 6:3 in 6:4 izločila Rusinjo Ano Kalinsko. Lani sza se slovenski teniški igralki pomerili na turnirju, ki ga je gostil Bol na Braču, v treh nizih pa je zmagala Tamara Zidanšek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.