Mlada Slovenka zapravila priložnost za uspeh kariere

Foto: Epa
Foto: Epa
Kaja Juvan je v Wimbledonu obstala v tretjem krogu.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v tretjem krogu tretjega grand slama sezone v Wimbledonu izgubila z Britanko Heather Watson s 6:7 (6), 2:6. Potem ko je Juvanova v uvodnem krogu pripravila manjše presenečenje in ugnala Brazilko Beatriz Haddad Maia s 6:4, 4:6, 6:2, je slovenska igralka nadaljevala z zmago proti Madžarki Dalmi Galfi s 7:5, 6:3.

Danes je bila v tretjem krogu njena tekmica domačinka Heather Watson, 121. igralka na lestvici WTA. V prvem nizu sta igralki, ki ju sicer na lestvici WTA loči 60 mest (Slovenka je boljša z 62. položajem), igrali zelo izenačeno. Dobivali sta igre na svoj servis do izida 3:3. Takrat je prvič z odvzemom servisa do pomembne prednosti prišla Slovenka, a ji je z enako mero takoj vrnila tudi domača adutinja.

Niz sta tako pripeljali do 6:6, v podaljšani igri pa je sprva bolje kazalo Watsonovi. Vodila je že s 6:3 in imela tri žogice za zmago v nizu, toda Juvanova se še ni predala. Izenačila je na 6:6, potem pa vendarle izgubila še dve točki za poraz po podaljšani igri po skoraj uri igre.

Juvanovi je možnosti za kaj več v Wimbledonu odnesel zelo slab začetek drugega niza. Še preden se je dobro zavedla, ji je njena tekmica dvakrat odvzela servis in vmes dobila še svojo igro, po vodstvu s 3:0 pa je nato sledil še en udarec za Juvanovo in zaostanek z 0:5.

Foto: Epa Kaja Juvan

Ko je bila že v skorajda izgubljenem položaju, se je vendarle zbrala. Vrnila se je na 2:5 in potem imela v naslednji igri na servis tekmice kar štiri priložnosti za "break". A po skoraj desetih minutah se je tehtnica le nagnila na stran Watsonove, ki je tako dvoboj po uri in 42 minutah končala s 6:2.

V naslednjem krogu se bo Watsonova pomerila z Nemko Jule Niemeier, 91. igralko letvice WTA, ki je ugnala Ukrajinko Lesjo Curenko s 6:4, 3:6, 6:3.

Juvanova je z uvrstitvijo v tretji krog sicer izenačila doslej največj uspeh v Wimbledonu, saj je tudi lani prišla do tretjega dvoboja med posameznicami.

Že pred tem pa je predala dvoboj dvojic, ki ga je v četrtek z rojakinjo Tamaro Zidanšek prekinila zaradi dežja; v obračunu z Američankama Catherine Harrison ter Sabrino Santamaria sta dobili prvi niz s 6:2, nato drugega izgubili s 4:6, v tretjem pa pred prekinitvijo zaostajali z 2:5.

 

Bedene končal tudi nastope v dvojicah

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je tudi končal nastope na tretjem grand slamu sezone v Wimbledonu. Potem ko je med posamezniki v sredo izpadel v prvem krogu, je danes v paru s Korejcem Soonwoojem Kwonom izgubil še v prvem krogu dvojic. S 7:6 (5), 7:6 (4) in 6:3 sta bila boljša Ekvadorec Diego Hidalgo in Kolumbijec Cristian Rodriguez.

V dvoboju, ki je trajal dve uri in pol, sta s Korejcem prvi in drugi niz za las izgubila v podaljšanih igrah. Odločilni tretji niz pa je ekvadorsko-kolumbijska naveza hitro dobila v 30 minutah.

Bedene, 202. igralec sveta, je tako končal nastope za tretji grand slam sezone. Med posamezniki je bil od Slovenca v sredo s 4:6, 7:5, 6:4 in 7:5 boljši Nemec Maximilian Marterer.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.