Mladci se tokrat niso pustili Hrvatom

Foto: NZS Rene Krhin
Potem ko so bili ob koncu lanskega leta mladi hrvaški nogometaši v Zaprešiću boljši od slovenskih vrstnikov, se je obračun istih tekmecev v sredo na Bonifiki končal z neodločenim izidom 1:1.
Oglej si celoten članek
Slovenija je igrala s postavo Oblak, Širok, Nejc Mevlja, Kampl, Delamea (od 46. Mitrovič), Krhin, Vinko (od 46. Jelenič), Črnčič (od 64. Valenčič), Lazarevič (od 78. Zamernik), Miha Mevlja (od 46. Fink) in Smukavec, Hrvati pa so na igrišče poslali zasedbo Delač, Celjak (od 59. Jakoliš), Jozinović (od 46. Rugašević), Andrijašević (od 46. Punčec), Kelić, Pavlović, Ademi, Ozobic (od 46. Pamić), Vukušić (od 46. Abdurahimi), Trebotić (od 46. Slišković) in Vujičević (od 46. Sačer).

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na prijateljski tekmi v Kopru igrala neodločeno 1:1 (0:0) proti hrvaškim vrstnikom. Za Slovenijo je zadel Filip Valenčič, za Hrvaško pa Zvonko Pamić.

Oslabljena slovenska reprezentanca, ki zaradi klubskih priprav v tujini ni mogla računati na igralce Olimpije, Maribora in Kopra, tudi na drugi zaporedni tekmi s Hrvaško ni dosegla zmage. Obe reprezentanci sta se namreč srečali že ob koncu lanskega leta, ko so bili Hrvati v Zaprešiću boljši z 2:1.

V prvem polčasu so domačini pokazali nekoliko več kot gosti, posebej navdahnjena sta bila Rene Krhin in Dejan Lazarevič, a niti ob njuni pomoči mladim slovenskim igralcem ni uspelo zatresti hrvaške mreže.

Po številnih menjavah na začetku drugega polčasa so povedli Hrvati po prostem strelu Pamića v 65. minuti, le tri minute pozneje pa je po strelu Krhina izenačil Valenčič, ki je v igro vstopil štiri minute pred tem.

Slovenski upi so sicer pred dnevi dobili tekmece v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2013 v Izraelu. Od marca letos dalje se bodo Kavčičevi nogometaši v skupini 2 merili s Švedsko, Finsko, Ukrajino, Litvo in Malto.

Prijateljska tekma, Koper:

Slovenija : Hrvaška 1:1 (0:0)
Valenčič (68); Pamić (64)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.