Mladenič zavrnil Barcelono

Foto: EPA
Foto: EPA
Devetnajstletni član Ajaxa Riechedly Bazoer je zavrnil katalonskega velikana.
Oglej si celoten članek

Vezist Ajaxa Riechedly Bazoer je v preteklosti že izjavil, da si nekoč želi zaigrati za Barcelono, verjetno pa ni slutil, da bodo Katalonci tako zgodaj potrkali na njegova vrata.

"Ničesar nimam za skrivati. Pred dvema mesecema so ljudje iz Barcelone pristopili k mojemu bratu in agentu ter jasno povedli, da so zainteresirani zame. Rekli so, da me spremljajo," je dejal Bazoer.

Nizozemski mediji so zapisali, da je na naslov Ajaxa prišla tudi konkretna ponudba v višini 25 milijonov evrov, a do prestopa ni prišlo, ker je to možnost nogometaš zavrnil. Pred tremi leti je na enak način zavrnil tudi selitev v Manchester City. Takrat je bila proti odhodu zlasti njegova mati, ki je menila, da bo pri Ajaxu precej hitreje napredoval. Pomagalo ni niti dejstvo, da ga je v prestop v City osebno nagovarjal tudi Bazoerjev idol iz otroštva Patrick Vieira.

Bazoer že od nekdaj razmišlja s svojo glavo. Trenerji mlajših selekcij pri PSV so ga zaradi močne postave usmerjali v obrambo, vendar je Bazoer kot Vieira želel igrati bolj spredaj. To mu v Eindhovnu niso omogočili, zato se je odločil za selitev k Ajaxu.

Bazoer je mnenja, da še ni dovolj dober za Barcelone, ne želi pa kot posojen igralec igrati v drugih klubih. "Še vedno ne dosegam dovolj zadetkov, a na tem naporno delam. Zdaj imam pored sebe  Dennisa Bergkampa (tako kot pri Vieiri gre za nekdanjo legendo londonskega Arsenal, op. a.), zato verjamem, da bom premagal tudi to težavo," je dejal mladi vezist, ki očitno razmišlja precej drugače kot njegovi nogometni vrstniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.