Mladenoviceva premočna za Jakupovićevo

Foto: Pinterest
Foto: Dezzen
Druga najvišjeuvrščena slovenska igralka na lestvici WTA Dalila Jakupović je drugič v karieri zaigrala v glavnem delu turnirja serije WTA in tudi tokrat ostala brez zmage.
Oglej si celoten članek

V Hongkongu, kjer se najboljše igralke sveta merijo za nagradni sklad v višini 226.750 dolarjev, je Dalila Jakupović morala priznati premoč Francozinji Kristini Mladenovic.

Triindvajsetletna Francozinja, trenutno 54. igralka sveta, lani ob tem času pa že na 27. mestu, je zmagala po dobri uri in pol igre. Prvi niz je dobila v podaljšani igri z 8:6, v drugem pa je 25-letna Jeseničanka hitro zaostala z 0:4 in ga izgubila z 1:6.

Do najvišje uvrstitve

Jakupovićeva bo Hongkong zagotovo ohranila v lepem spominu, saj si je z dvema zmagama v kvalifikacijah priborila dovolj točk WTA, da bo na novi razpredelnici dosegla najvišjo uvrstitev v karieri. Ta teden je na 168. mestu, najvišje pa je bila 160.

Jeseničanka bo ostala v Hongkongu, saj se je v paru z Angležinjo Taro Moore uvrstila v drugi krog med pari. Tam ji bosta družbo delali drugi nosilki, Katarina Srebotnik in Andreja Klepač.

Hongkong, 1. krog:

Kristina Mladenovic (Fra) - Dalila Jakupovič (Slo) 7:6 (6), 6:1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.