Mladi Francozi svetovni prvaki

Foto: EPA
Foto: EPA
Mlada francoska izbrana vrsta se je zavihtela na svetovni prestol po finalni zmagi nad Urugvajem po enajstmetrovkah.
Oglej si celoten članek

Mlada francoska nogometna reprezentanca je osvojila prvo mesto na svetovnem prvenstvu do 20 let, potem ko je v finalni tekmi v turškem Carigradu po izvajanju 11-metrovk premagala Urugvaj s 4:1. V rednem delu in obeh podaljških se je tekma končala brez golov.

Areola zablestel v pravem trenutku

Junak finalnega dvoboja, ki si ga je ogledalo 20.000 gledalcev, je bil francoski vratar Alphonse Areola, ki je ubranil kar dve 11-metrovki, galski petelini pa so prvič slavili na svetovnem prvenstvu do 20 let.

V tekmi za tretje mesto je Gana premagala Irak (3:0), za Afričane pa so gole dosegli Joseph Attamah, Ebenezer Assifuah in Frank Acheampong.

SP do 20 let:

Finale:
Francija : Urugvaj 4:1* (0:0, 0:0)

Za 3. mesto:
Gana : Irak 3:0 (2:0)
Attamah (35), Assifuah (45), Acheampong (78)

* - po enajstmetrovkah

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.