Mladi Rashford junak Man Uniteda

Foto: EPA
Foto: EPA
V derbiju 27. kola angleške Premier lige je Manchester United na svojem Old Traffordu premagal Arsenal (3:2). Na drugi nedeljski tekmi je Tottenham po preobratu ugnal Swansea (2:1).
Oglej si celoten članek

Na Old Traffordu sta Manchester United in Arsenal prikazala dinamično predstavo, na koncu pa so se treh točk veselili domači, ki so tako ostali v igri za uvrstitev v Ligo prvakov. Londončani so po porazu na tretjem mestu, pet točk za vodilnim Leicester Cityjem, ki je v soboto minimalno ugnal Norwich (1:0).

V Manchestru je Arsenal sicer začel malce bolje, toda po pol ure igre je dvakrat udaril mladi Marcus Rashford. Mladenič, ki je na svojem debiju v četrtek dvakrat zadel proti Midtjyllandu, je tudi tokrat navdušil svoje navijače, potem ko je v 29. minuti zadel iz bližine, tri minute kasneje pa še s strelom z glavo. Še pred koncem prvega polčasa je znižal Danny Welbeck.

Tudi v drugem polčasu so se priložnosti vrstile na obeh straneh, United pa je do vodstva dveh zadetkov spet prišel sredi nadaljevanja, ko je zadel Ander Herrera. Arsenal je preko Mesuta Özila hitro znižal, a več "topničarjem" ni uspelo in ostalo je pri zmagi "rdečih vragov" (3:2).

Tottenham ostaja čisto blizu

Na drugi nedeljski tekmi je Tottenham po prvem polčasu na White Hart Lanu zaostajal proti Swanseaju, za Valižane je zadel Alberto Paloschi. Londončani so izenačili z golom Naserja Chadlija v 70. minuti, sedem minut kasneje je za zmago zabil Danny Rose (2:1).

Tottenham je z novimi tremi točkami ostal na drugem mestu, le dve točki za vodilnim Leicesterjem. Swansea čaka hud boj za obstanek, saj "labodi" coni izpada bežijo za zgolj tri točke.

Vzpon Chelseaja se nadaljuje

Že v soboto je Chelsea po preobratu slavil na gostovanju pri Southamptonu (1:2) in ima že 35 točk, s katerimi je trdno v sredini lestvice. V igri za Ligo prvakov je z zmago nad Sunderlandom ostal West Ham (1:0). Aston Villa je izgubila tudi pri Stoke Cityju (2:1) in ostala prikovana na dno. Watford in Bournemouth sta remizirala (0:0), West Brom pa je ugnal Crystal Palace (3:2).

Dve tekmi 27. kola sta bili prestavljeni zaradi finala angleškega ligaškega pokala, v katerem sta se v nedeljo udarila Liverpool in Manchester City. "Redsi" bi se morali pomeriti z mestnim rivalom Evertonom, "meščani" pa z Newcastlom.

Premier League, 27. kolo:

Manchester United - Arsenal 3:2 (2:1)
Rashford 29., 32., Herrera 65.; Welbeck 40., Özil 69.

Tottenham - Swansea City 2:1 (0:1)
Chadli 70., Rose 77.; Paloschi 19.

Southampton - Chelsea 1:2 (1:0)
Long 42.; Fabregas 75., Ivanović 89.

West Ham United - Sunderland 1:0 (1:0)
Antonio 30.

Leicester City - Norwich City 1:0 (0:0)
Ulloa 89.

Stoke City - Aston Villa 2:1 (0:0)
Arnautović 51., 56.; Bacuna 79.

WBA - Crystal Palace 3:2 (3:0)
Gardner 12., Dawson 20., Berahino 31.; Wickham 48., 80.

Watford - Bournemouth 0:0 (0:0)

Prestavljeno:
Liverpool - Everton
Newcastle United - Manchester City

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.