Mladi rokometaši boljši od Tunizije

Foto: RZS
Foto: RZS
Slovenska mladinska rokometna reprezentanca je po hudem boju z 32:28 dobila prvo tekmo letošnjega mladinskega svetovnega prvenstva v Solunu. Tunizijci so še enkrat več dokazali, da gre za zelo kvalitetno moštvo, ki lahko premaga vsakega nasprotnika.
Oglej si celoten članek

Varovanci selektorja Slavka Iveziča so tekmo začeli malce neodločno in visoki Tunizijci so v deseti minuti že vodili 4:7. Po minuti odmora na zahtevo slovenske klopi so naši rokometaši v obrambni postavitvi 3-2-1 zaigrali bistveno bolje in po delnem izidu 6:2 rezultat že preobrnili v svojo korist(11:9). Vse do odmora smo na igrišču lahko spremljali borbo za vsak zadetek, v kateri pa so Slovenci uspeli zadržati prednost dveh zadetkov.

V začeteku drugega polčasa pa so Slovenci spremenili obrambno postavitev na različico 6-0, ki je Tunizijci kar nekaj minut niso uspeli prebiti in Slovenci so si 35.minuti prvič na srečanju priigrali pet zadetkov prednosti. Ko je nato Miha Zarabec v 49.minuti povišal na sedem zadetkov prednosti (27:20) in je že kazalo na lahek zaključek srečanja, so se znova prebudili Tunizijci in v pičlih štirih minutah zaostanek znova znižali na -4 (29:25). A kaj več jim izkušeni Slovenci niso dovolili in se tako zasluženo veselili pomembne zmage.

Mladinsko svetovno prvenstvo, 1. kolo, skupina A:

Slovenija : Tunizija 32:28 (17:15)
Marguč 10 (3), Zarabec 7, Lesjak 12 obramb; Ben Salah 8, Boughanmi 4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.