Mladi Slovenci na uvodu do remija z Rusi

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2013. V 1. krogu turnirja skupine 10 je v Slovenski Bistrici proti ruskim vrstnikom igrala neodločeno 0:0. Slovenski upi bodo v petek v Bakovcih igrali z Walesom, v ponedeljek pa v Slovenski Bistrici še s Švedsko.
Oglej si celoten članek

V prvem polčasu so bili boljši Rusi, ki so več streljali, imeli kar nekaj obetavnih akcij, blizu vodstva pa so bili v 45. minuti, ko je po strelu Romana Zobnina z glavo žoga zadela prečko. V drugem polčasu pa so boljši vtis pustili izbranci Primoža Glihe, imeli nekaj priložnosti, dve lepši pa Andraž Šporar, a mu ne v 63., ko je slabo streljal povsem sam z roba kazenskega prostora, ne v 72. minuti ni uspelo zabiti vodilnega zadetka, prav tako pa ne Juretu Balkovcu, ki je s 16 metrov v sodniškem dodatku meril malce mimo gola.

Gliha je tekmo začel z vratarjem Aljažem Cotmanom, v polju pa so zaigrali Klemen Šturm, Denis Šme, Luka Krajnc, Jure Balkovec, Miha Zajc, Aleks Pihler, Rudi Vancaš Požeg, Anže Zorc, Gregor Bajde in Marko Zalaznik. V nadaljevanju so v igro vstopili še Šporar, Leo Štulac in Žiga Smrtnik.

Na drugi tekmi skupine je Švedska v Bakovcih s 3:1 (2:1) premagala Wales. V uvodnem delu kvalifikacij sicer nastopajo ekipe v 12 skupinah s po štirimi reprezentancami. V elitni krog se bodo prebile prvo- in drugouvrščene ekipe iz vsake skupine ter najboljša tretjeuvrščena.

V elitnem krogu, ki bo na sporedu spomladi, se bodo tem 25 ekipam pridružile še tri nosilke, ki jim ni bilo treba v uvodni del kvalifikacij. Iz elitnega dela, ki ga bo sestavljalo sedem skupin s po štirimi ekipami, pa se bodo na zaključni turnir v Litvo, ki bo od 20. julija do 1. avgusta 2013, prebili zmagovalci skupin, ki se bo tam pridružili gostiteljem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.