Mladi Slovenci svetovni prvaki

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Brzice reke Aluminé gostijo več kot 60 ekip iz 21 držav.
Oglej si celoten članek

Slovenci so na svetovnem prvenstvu v raftingu na divjih vodah, ki poteka na reki Aluminé v Argentini, v disciplini sprint v starostni kategoriji do 23 let postali svetovni prvaki med mlajšimi člani. V finalu so premagali domačine Argentince, ki so tekmo končali na drugem mestu. Tretje mesto je pripadlo Čehom. 

Slovenijo v kategoriji do 23 let na prvenstvu zastopa ekipa straškega Rafting kluba Gimpex. Na najvišjo stopničko zmagovalnega odra so se povzpeli Jan Avsenik, Denis Dragovič, Miha Mazovec in Žiga Šenica, ki trenirajo na mirni Krki, zmagujejo pa na divjih vodah.

Dolenjski veslači s Straže pri Novem mestu so za pičlih osem stotink sekunde premagali domačine prvenstva, ki se bo v četrtek nadaljevalo s tekmami v dvobojevanju. Slovenci so v prvem krogu prosti, v drugem pa se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med Češko in Brazilijo.

Mladi člani Rafting kluba Gimpex s Straže so julija v Bratislavi na Slovaškem, kjer je potekalo evropsko prvenstvo v raftingu na divjih vodah, postali evropski prvaki. V domačo Stražo so se vrnili z desetimi kolajnami.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.