Mladi Slovenec bo igral v Angliji

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Jon Gorenc Stanković se bo iz Nemčije preselil na Otok.
Oglej si celoten članek
Huddersfield Town je iz Borussie Dortmund kupil obetavnega slovenskega nogometaša Jona Gorenca Stankovića. Dvajsetletni branilec je z angleškim drugoligašem, igra v ligi Championship, podpisal štiriletno pogodbo, klub pa ima možnost sodelovanje podaljšati še za eno leto.
 
Gorenc Stanković se je iz Domžal leta 2014 preselil k Borusii Dortmund, igral pa je za drugo ekipo nemškega velikana. Pri tem je sodeloval tudi s trenerjem Davidom Wagnerjem, ki je zdaj trener Huddersfield Towna. "Vem, da gre za izjemno nadarjenega mladeniča," je o članu slovenske reprezentance do 21 let dejal Wagner.
 
"Zelo sem zadovoljen, da sem tu. Seveda je Wagner v veliki meri vplival na moj prihod, saj sem leto dni že vadil pod njegovim vodstvom. Pripeljal me je v Dortmund, zdaj me je pripeljal sem. Verjamem, da je bil to dober korak zame in da nam bo tu uspelo nekaj pomembnega," je v pogovoru za klubsko stran dejal Stanković.
 
"Kot otrok sem sanjal o tem, da bi igral v Angliji. To je zame kot uresničitev sanj. Angleški nogomet sem vseskozi spremljal. V naslednjih letih si želim uspešno obdobje zame in za klub," je še dejal mladi slovenski nogometaš, ki računa, da bo z igranjem za novi klub kmalu prejel klic selektorja Srečka Katanca. Ta ga je ob zadnji akciji že povabil v reprezentanco, vendar Gorenc Stanković še ni vpisal nastopa za člansko izbrano vrsto.
 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.