Mladi Slovenec zmagovalec McLarnovega projekta

Foto: Facebook
Foto: Facebook
McLaren, moštvo formule 1, vsako leto prireja tekmovanje McLarnova senca, v katerem se merijo nadarjeni vozniki.
Oglej si celoten članek

Dobitnik letošnje nagrade je 21-letni Slovenec Kevin Siggy Rebernak, ki se je najprej v konkurenci 100.000 voznikov iz celega sveta uvrstil v finale šesterice, nato pa premagal še preostalih pet tekmecev.

Ti so se merili v šestih preizkušnjah, štiri naloge so opravljali na simulatorju v Mclarnovem tehnološkem centru, dve pa na dirkališču v Dunsfoldu. Slovenec je bil najboljši v petih preizkušnjah, tako da ni bilo dvoma, kdo bo skupni zmagovalec. Rebernak si je tako priboril mesto v McLarnovem programu usposabljanja voznikov.

"Na simulatorjih dirkam že od 13. leta, a nisem imel pojma, da bi me to lahko pripeljalo sem. Tak teden doživiš le enkrat v življenju, zmago pa doživljam kot priložnost, da si zgradim kariero. Komaj čakam, da začnem delati v McLarnovi ekipi," je bil po zmagi zadovoljen Mariborčan, ki je pred leti zmagal tudi na tekmovanju na simulatorju v Ferrarijevem muzeju in že tam s svojim znanjem presenetil strokovnjake.

Parkiran Tudi tako je mogoče uničiti mclarna

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.