Mladi vratar odbil nalet Washingtona

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Polfinale vzhodne konference severnoameriške hokejske lige NHL je postregel s preobratom. Ekipa Pittsburgh Penguins je zmagala še drugič zaporedoma. Z zmago na tretji tekmi drugega kroga končnice lige NHL proti Washington Capitals s 3:2 je v polfinalni seriji povedla z 2:1 v zmagah.
Oglej si celoten članek

Pingvini so si že v prvi tretjini tekme v Consol Energy Centru v Pittsburghu zagotovili vodstvo z 2:0, v polno sta v razmaku zgolj ene minute zabila Šved Patric Hörnqvist in Nemec Tom Kühnhackl, nekaj manj kot pet minut pred koncem druge tretjine pa je Šved Carl Hagalin povišal na 3:0.

V zadnji tretjini je sledil silovit odgovor Washingtona, zadela sta Rus Aleksander Ovečkin in nekdanji soigralec Anžeta Kopitarja pri Los Angeles Kings Justin Williams, a je obramba Pittsburgha zdržala pritisk ter preprečila podaljšek in morebiten preobrat.

Vratar Washingtona Braden Holtby je zbral 20 obramb, 21-letni novinec Kanadčan Matt Murray pa je najboljšo ekipo rednega dela lige NHL spravljal v obup s kar 47 ubranjenimi streli na gol za osebni rekord v ligi NHL. Murray, ki je branil na svoji komaj 19. tekmi v ligi NHL, je dvakrat popustil šele v zadnjih 12 minutah tekme. Murray je odlično nadomestil Marc-Andrea Fleuryja, ki se je vrnil v postavo po odsotnosti zaradi pretresa možganov. Upoštevajoč vrhunsko formo Murrayja bo Fleury bržkone ostal na rezervni klopi.

"Naša vrata so zasuli s streli, zato bi brez Murrayja težko zmagali," je odlične obrambe mladega vratarja pospremil Hörnqvist.

Četrta tekma polfinalne serije, ekipi igrata na štiri zmage, bo v noči na četrtek prav tako v Pittsburghu.

NHL, končnica (2. krog):

VZHOD:
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)  /2:1/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.