Množična nesreča v prvem in drugem zavoju v Jerezu

Foto: youtube moto2
Na dirki SP v Jerezu so gledalci videli množičen padec.
Oglej si celoten članek

Dirka v razredu Moto2 je bila prekinjena z rdečo zastavo zaradi padca večjega števila dirkačev. Zmešnjavo v prvem zavoju je povzročil Avstralec Remy Gardner, ki ga je v boju za eno izmed vodilnih pozicij katapultiralo z njegovega motorja, ostali dirkači pa so se ob izogibanju avstralskemu dirkaču zapletli še v nekaj padcev.

Še najbolj jo je Ob Gardnerju (pretres možganov) skupil Indonezijec Dimas Ekky Pratama, ki je moral na pregled k zdravnikom na dirkališču, a so ti ugotovili, da ni utrpel hujših poškodb. Med tistimi, ki so si ob nesreči poškodovali motor je bil tudi Alex Marquez. Njegovi ekipi je še uspelo pravočasno pripraviti motor za ponovljeni start,a je Španec, ki je eden od kandidatov za skupni naslov, na dirki ostal daleč zadaj.

Dirko v razreda moto2  je nato dobil Italijan Lorenzo Baldassarri (Kalex) pred Špancema Jorgejem Navarrom (Speed Up) in Augustom Fernandezom (Kalex). V skupnem seštevku SP je v vodstvu ostal Baldassarri, ki je dosegel že tretjo zmago na štirih dirkah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.