Mo Farah drugič najboljši atlet Evrope

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanec Mo Farah je drugo leto zapored najboljši atlet v Evropi. Za britanskim srednjeprogašem, ki je na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Londonu osvojil zlati kolajni v tekih na 5000 in 10.000 metrov, sta se uvrstila francoski skakalec s palico Renaud Lavillenie in njegov rojak - sprinter Christophe Lemaitre.
Oglej si celoten članek

V Somaliji rojeni Mo Farah je drugi športnik v zgodovini evropske atletike, ki je bil dvakrat zapored imenovan za najboljšega atleta na stari celini. Pred njim je dvakrat zapored zmagal švedski troskokaš Christian Olsson v letih 2003 in 2004.

Olimpijska prvakinja v sedmeroboju Jessica Ennis je evropska atletinja leta. Britanka je v glasovanju evropskih nacionalnih zvez za najboljšo atletinjo prepričljivo zmagala pred olimpijsko prvakinjo v skoku v višino Rusinjo Ano Čičerovo ter zmagovalko v metu kopja Čehinjo Barboro Špotakovo.

Prestižne nagrade bodo podelili 13. oktobra na Malti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.