Mohorič do kolajne med mladinci

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovensko kolesarstvo je doseglo nov velik uspeh. Matej Mohorič je na svetovnem prvenstvu v Valkenburgu v kronometru med mladinci osvojil srebro; zaostal je le za Norvežanom Oskarjem Sndsenom. Tretje mesto je z zaostankom 11 sekund zasedel Nemec Maximilian Schachmann.
Oglej si celoten članek

To je največji slovenski uspeh v tej kategoriji, doslej v vožnji na čas na svetovnih prvenstvih mladincev Slovenija še ni imela kolajne, imela pa je dve v cestni vožnji; bronasto odličje imata v svojih vitrinah Bogdan Fink in Simon Špilak.

"Srebro je za nas kot zlato. Vedeli smo, da je Matej odlično pripravljen, a prav tako smo vedeli, da potrebuje nekaj sreče, predvsem pa dobro dnevno formo. Še nikoli nismo imeli tako vročega predstavnika. Začel ni najbolje, po prvem vmesnem času smo bili malce zaskrbljeni, nato pa je steklo. Zaostanek za zlatom je sicer majhen, a smo zadovoljni, ne najdem druge besede kot fenomenalno," se je na cilju zahtevne proge smejalo selektorju mladinske reprezentance Andreju Cimpriču.

Član kranjske Save, sicer bronast z letošnjega evropskega prvenstva v Goesu (tokrat je premagal oba, ki sta bila na EP boljša), se na začetni ravnini ni znašel, ni našel pravega ritma, a ko so se začeli vzponi, je pokazal tisto, zaradi česar je bil v ožjem krogu favoritov. Odlično je odvozil tudi spuste in zavoje, tako da je v tekmi majhnih razlik osvojil srebro.

Foto: Reuters matej mohorič "Občutki so fantastični, še vedno komaj verjamem, da mi je uspelo. S svojim nastopom sem povsem zadovoljen, ves čas sem kolesaril na robu svojih zmožnosti. Proga mi je ustrezala, bil sem povsem miren, moja taktika je bila, da vozim enakomerno skozi vso progo. Drugi so imeli drugačno taktiko, toda videlo se je, komu je uspela," se je smejalo Mohoriču, ki pa ne bo imel časa za proslavljanje, saj je tudi v nedeljski cestni preizkušnji v krogu favoritov: "V cestni preizkušnji imamo prav tako visoke cilje. Za regeneracijo je dovolj časa, po mojem mnenju bomo še trenirali. Na cesti bomo neobremenjeni, poskušali pa bomo še kaj narediti."

Drugi slovenski predstavnik David Per je zasedel 20. mesto; za najhitrejšim je zaostal minuto in šest sekund.

Med mlajšimi člani brez slovenskega uspeha

Slovenska kolesarska reprezentanta do 23 let se v kronometru svetovnega prvenstva v Valkenburgu nista niti približala dosežkoma mladincev. Klemen Štimulak in Mark Džamastagič sta po 36 kilometrih boja z uro zasedla 40. oziroma 44. mesto, prvi je zaostal štiri minute in 13 sekund, drugi pa še 16 sekund več.

Niz neevropskih zmag v tej disciplini in v tej kategoriji je prekinil Rus Anton Volobjev, ki je progo (vsak kronometer na SP ima drugo traso) prevozil v 44 minutah in devetih sekundah, drugo in tretje mesto pa sta zasedla Avstralca Rohan Dennis in Damien Howson, rojaka lanskega prvaka Luka Durbridgea, zaostala sta 44 oziroma 51 sekund.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.