Mohorič do skupne zmage, za sekundo ugnal zmagovalca Toura

Foto: Sprintcycling/TeamBahrainVictorious
Foto: Sprintcycling/TeamBahrainVictorious
Matej Mohorič izpolnil glavni cilj pred zadnjim dnevom dirke po Hrvaški.
Oglej si celoten članek

Matej Mohorič je pred zadnjim dnevom dirke po Hrvaški za zmagovalcem letošnjega Toura Jonasom Vingegaardom zaostajal osem sekund, a mu jih je uspelo nadoknaditi.

Prvi odločilni trenutek se je zgodil na letečem cilju med etapo, ko je slovenski kolesar sprintal in si prislužil tri bonus sekunde ter se tako Dancu skupno približal le na pet sekund zaostanka. 

Ekipa Bahrain Victorious je nato nadzorovala pobeg peterice in ga izničila pred zadnjim krogom v Zagrebu. Vedelo se je, da bo odločal sprint. V tem je Mohoriču za skupno zmago zadoščalo že drugo mesto, ki prinaša šest bonus sekund, seved v primeru, če Vingegaard ne bi bil prvi ali tretji, kar pa je bilo malo verjetno, saj Danec ne sodi med najmočnejše v sprintu.

Slovenski kolesar je nato imel odlično pomoč v izjemnem sprinterju Jonathanu Milanu, ki je Mohoriča pripeljal v odlično pozicijo. Slovenec je skočil iz zavetrja in kot drugi prečkal ciljno črto, s tem pa je v skupnem seštevku prišel do sekunde prednosti pred Vingegaardom.

"Boril sem se do zadnjega metra, čeprav se je zdelo, da bo dobiti skupni seštevek nemogoče. Za to je prišla nagrada, ne smem pa pozabiti neverjetne moštvene kolege, ki so opravili velik posel. Zmaga mi veliko pomeni, še posebno, ker sem imel med sezono zdravstvene probleme. Sezone zame še ni konec, z optimizmom bom nastopil še na nekaj dirkah," je organizatorjem po koncudirke  dejal Mohorič.

To je prva zmaga na večdnevnih dirkah za Mohoriča po letu 2018, ko je osvojil dirki po Nemčiji in Beneluksu.

Etapo je dobil sprinter moštva Ineos Grenadiers Elia Viviani.

Drugi Slovenci se na dirki niso posebej izkazali. Izmed kolesarjev Adrie Mobila in Ljubljane Gusto Santic je bil še najboljši Gal Glivar, ki je zasedel 27. mesto, vsi drugi so se razvrstili za 70. mestom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.