Mohorič ohranil tri sekunde naskoka

Foto: Profimedia
Slovenski kolesar ostaja v igri za skupno zmago na dirki po Beneluksu.
Oglej si celoten članek

Danec Magnus Cort Nielsen (Astana) je zmagal v peti etapi kolesarske dirke BinckBank, ki je v dolžini 204,4 km potekala med Sint-Pieters-Leeuwom in Lanakenom. Za Nielsenom je bil drugi Nizozemec Julius van den Berg (Education First), tretji pa v sprintu vodilne ubežne trojice Francoz Alexis Goudeard (AG2R). Devetindvajset sekund za vodilnimi je bil na četrtem mestu Belgijec Jonas Rickaert (Sport Vlaanderen), nato pa je s 33 sekundami zaostanka sledila glavnina, v kateri je na desetem mestu končal Matej Mohorič.

Slovenski kolesar je tako ohranil tri sekunde prednosti pred Belgijcem Seanom De Biejem (Veranda's Willems-Crelan), na tretjem mestu skupno pa je Švicar Stefan Küng (BMC Racing) z 22 sekundami zaostanka.

V zelenem Slovenski kolesar še naprej v majici vodinega

Na dirki med Slovenci nastopajo še Jan Polanc, Borut Božič, Luka Pibernik in David Per.

Na dirki po Beneluksu kolesarje v soboto čaka predzadnja etapa, ki bo v dolžini 182,2 km potekala med Riemstom in Sittard-Geleenom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.