Mohorič še naprej odličen

Foto: Profimedia Matej Mohorič
Slovenski kolesar še z eno odlično uvrstitvijo.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Bahrain Meride Matej Mohorič je dobro formo z dirke po Beneluksu prenesel tudi na dirko po Nemčiji. V razgibani drugi etapi od Bonna do Trierja v dolžini 196 kilometrov, ki so jo označili kot kraljevsko, je zasedel drugo mesto, v sprintu ga je prehitel le Nemec Maximilian Schachmann (Quick Step-Floors).

S Schachmannom in Mohoričem sta v cilj prišla še Nizozemec Tom Dumoulin, drugi z letošnjega Toura, in še en Nemec Nils Politt. Isti vrstni red je tudi v skupnem seštevku, Mohorič, sicer edini slovenski predstavnik na štiridnevni dirki, za vodilnim Nemcem zaostaja štiri sekunde.

Etapa je vsebovala štiri težje vzpone, na zadnjem je napadel Dumoulin, njegovemu ritmu je sledil le Schachmann. Mohorič in pozneje Politt sta ubežnika ujela na spustu, na koncu je Slovencu za novo zmago zmanjkalo nekaj centimetrov.

Mohorič je sicer napadel že sredi etape in bil nekaj časa v ubežni skupini. "Zaradi tega na zadnjem vzponu nisem imel dovolj moči, da bi sledil najboljšim, toda svoje sem opravil v spustu. Drugo mesto ni slabo, a obžalujem, da nisem prehitel Schachmanna in zmagal," je po uspehu dejal Mohorič, ki je tudi drugi v seštevku gorskih ciljev in tretji po točkah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.