Mojstrovina in izključitev Ronalda, Barça na robu brezna

Foto: EPA Real Madrid je v katalonski prestolnici storil velik korak proti novi lovoriki.
Foto: EPA Real Madrid je v katalonski prestolnici storil velik korak proti novi lovoriki.
Nogometaši madridskega Reala so na prvi tekmi španskega superpokala v gosteh premagali Barcelono.
Oglej si celoten članek

Nogometaši Barcelone in madridskega Reala so odigrali prvo polovico španskega superpokala. Na prvi tekmi v Kataloniji so bili boljši gostje (1:3) in imajo tako pred povratnim srečanjem, ki bo na sporedu v sredo zvečer, veliko prednost. 

Pokalne prvake prejšnje sezone je na uradni tekmi prvič vodil novi trener Ernesto Valverde, "blaugrana" pa je prvič igrala brez nekdanjega zvezdnika Neymarja. Namesto njega je v začetni postavi v napadu ob Leu Messiju in Luisu Suárezu zaigral novinec Gerard Deulofeu.

Ligue 1 Neymar zabil na debiju za PSG

Pri španskem in evropskem prvaku Realu, ki je sredi tedna že dobil evropsko superpokalno lovoriko po zmagi nad Manchester Unitedom v Skopju, pa v prvi postavi ni bilo prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, manjkal je tudi kaznovani ideolog igre Luka Modrić.

V prvem polčasu ni bilo zadetkov, čeprav sta si ekipi ustvarili nekaj lepih priložnosti. V 50. minuti so gostje povedli, ko je ostro podajo Marcela v lastno mrežo preusmeril Gerard Piqué. Sledilo je nekaj obetavnih situacij pred obema goloma, v 77. minuti pa je Suárez teatralno padel v kazenskem prostoru in priigral najstrožjo kazen, z bele točke je izenačil Messi.

Tri minute kasneje je Isco v protinapadu zaposlil Ronalda, ki je medtem prišel v igro, Portugalec pa je s fantastičnim strelom z 20 metrov zatresel mrežo. Ronaldo se je v 82. minuti znašel še sam pred golom in skušal izsiliti enajstmetrovko, toda dobil je le drugi, izključujoči rumeni karton.

Kljub številčnemu primanjkljaju je Real še povišal svojo prednost. V 90. minuti je Lucas Vázquez našel Marca Asensia, ta pa je zabil tretji gol Madridčanov na srečanju.

Supercopa de España (prva tekma):

Barcelona - Real Madrid 1:3 (0:0)
Messi 76./11m; Piqué 50./ag, C. Ronaldo 80., Asensio 90.
RK: C. Ronaldo (Madrid) 82.

Povratna tekma bo na sporedu v sredo ob 23. uri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.