Mojstrovina za pariško slavje Hrvatov

Foto: EPA Hrvaška navijači Turčija Euro 2016 Foto: EPA Ante Čačić Hrvaška Turčija Euro 2016 Foto: EPA Luka Modrić Hrvaška Turčija Park princev Foto: EPA Hrvaška Turčija Euro 2016 Foto: EPA Vedran Čorluka Hrvaška Turčija Euro 2016 Foto: EPA Volkan Babacan Hrvaška Turčija Euro 2016 Foto: EPA Luka Modrić Hrvaška Turčija Euro 2016 Foto: EPA Luka Modrić Hrvaška Turčija Euro 2016 Foto: EPA Darijo Srna Hrvaška Turčija Euro 2016 Foto: EPA Danijel Subašić Hrvaška Turčija Euro 2016 Foto: EPA Hrvaška turčija Euro 2016 navijači
Uvodno srečanje skupine D sta na Parku princev odigrali reprezentanci Turčije in Hrvaške, z golom Luke Modrića ob koncu prvega polčasa so slavili naši južni sosedi (1:0).
Oglej si celoten članek

Na tekmi med Turčijo in Hrvaško za red skrbi več kot 1500 policistov, kar je 300 več kot na tekmi med Rusi in Angleži. A ozračje pred srečanjem ni bilo niti približno tako naelektreno, turški navijači so ob srečanju s hrvaškimi kolegi v Parizu slednjim celo zaploskali.

Turki in Hrvati so se sicer srečali v četrtfinalu Eura 2008, ko so "kockasti" v 119. minuti povedli, na koncu pa po enajstmetrovkah ostali praznih rok. Tokrat so varovanci Anteja Čačića vrnili udarec in se postavili v odlično pozicijo za nadaljevanje turnirja.

V skupini D poleg Turčije in Hrvaške nastopata še reprezentanci Španije in Češke, ki bosta medsebojno tekmo odigrali v zgodnjem ponedeljkovem popoldnevu.

Izjemen gol dovolj za tri točke

Začetek tekme je bil živahen z obeh strani, vzdušje na stadionu prav tako. Nekaj obetavnih napadov se je končalo brez nevarnejšega strela, po zadetku v turški mreži pa je prvič zadišalo v 17. minuti, ko Mario Mandžukić v kazenskem prostoru ni prišel do konkretnega udarca. Malce kasneje je Ivan Perišić s predložkom našel soigralca iz Interja Marcela Brozovića, ta z glavo ni mogel natančno zaključiti.

V 28. minuti je imel po posredovanju vratarja Volkana Babacana priložnost Milan Badelj, toda nastreljal je prav turškega čuvaja mreže. Minuto kasneje so prvič resneje zapretili tudi Turki: po predložku z desne je iz bližine poskusil Ozan Tufan, Danijel Subašić pa je bil na pravem mestu.

V 41. minuti pa je zablestel Luka Modrić. Visoko odbito žogo je pričakal 25 metrov od vrat, z volejem sprožil iz prve in žogo mojstrsko pospravil v spodnji kot vrat. Turki so skušali odgovoriti še pred koncem prvega polčasa, toda branilec Hakan Balta je po kotu z glavo meril mimo gola.

Na začetku drugega polčasa so Turki zapretili z volejem Volkana Sena, žoga je končala v obrambnem bloku. Na drugi strani je Ivan Rakitić našel Mandžukića, Babacan je bil na pravem mestu. V 51. minuti so imeli Hrvati na voljo prosti strel iz nevarnega položaja, Darijo Srna je z 20 metrov zadel prečko. Slednji je imel v 55. minuti še lepšo priložnost, po odbiti žogi je z 10 metrov nameril mimo gola.

Hrvati so bili še naprej nevarnejši in v 61. minuti si je Brozović dobro pripravil strel z desne, nameril pa malce previsoko. Sredi nadaljevanja je po levi prodrl Perišić in ostro podal pred gol, tam je Brozović za las zamudil. Novo zaključno žogo so imeli Hrvati v 72. minuti, ko je Perišić z glavo zatresel prečko. Nato je Babacan ubranil še en poskus Brozovića, tokrat z glavo.

V 82. minuti je Subašića s prostega strela preizkusil Caner Erkin, nato pa so se Turki osredotočili na dolge žoge. Hrvatom se je ponujalo ogromno prostora in Babacan je še enkrat več svojo ekipo obdržal v igri, tokrat po akciji Perišića.

Ob koncu tekme so Turki skušali na silo priti do izenačenja, toda do pravega udarca niso prišli in tri točke so vknjižili "kockasti".

Euro 2016, skupina D (1. kolo):

Turčija - Hrvaška 0:1 (0:1)
Modrić 41.

Ponedeljek ob 15.00:
Španija - Češka

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.