Mok bo kaznoval tri boksarje iz Ria

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodni olimpijski komite (Mok) bo kaznoval tri boksarje, ki so na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru vplačali stave na dvoboje.
Oglej si celoten članek

Na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je boks prvič v zgodovini dovolil nastope tudi profesionalcem, dva irska boksarja in Britanec pa so stavili na olimpijske dvoboje, kar je iz etičnih razlogov prepovedano.

Boksarji, ki so vplačali stave, so 24-letni Irec Michael Conlan (bantam), njegov 27-letni rojak Steve Donnelly (velter) ter 25-letni Britanec Antony Fowler (srednja). Omenjena trojica bo za kazen morala opraviti posebno izobraževanje znotraj programa Moka, da bo lahko kandidirala za nastop v Tokiu 2020.

Mok je ob tem irski in britanski boksarski zvezi izrekel tudi opomine, da svojih športnikov ni ustrezno podučila o olimpijskih pravilih, ki prepovedujejo igre na srečo. Noben od trojice boksarjev v Riu ni osvojil kolajne, je bil pa Conlan vpleten v afero, kjer naj bi ga pristranski sodniki v četrtfinalu oškodovali za zmago proti Rusu Vladimirju Nikitinu.

Stave športnikom na olimpijskih igrah niso dovoljene zaradi preprečevanja krojenja izidov. Pravilnik je v veljavi od decembra 2015 in je bil prvič letos v uporabi tudi na igrah v Braziliji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.