MOK: Killy odhaja tudi zaradi Putina?

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdanji francoski smučarski zvezdnik Jean-Claude Killy je napovedal slovo s položaja v Mednarodnem olimpijskem komiteju (MOK).
Oglej si celoten članek

Kot uraden razlog je navedel starost, med možnimi vzroki za odhod pa so očitki, da je preveč povezan z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

"Star sem 70 let, čas je, da se umaknem," je za časnik L'Équipe dejal trikratni olimpijski prvak iz Grenobla 1968. "V olimpijskem gibanju sem v različnih vlogah že 50 let. Začel sem v Innsbrucku leta 1964, zdaj je čas za slovo," je še dejal Killy, ki je bil član izvršnega odbora MOK od leta 1995.

Pri tej starosti težko najti podobne izzive

V zadnjih sedmih letih je bil dejavno vključen tudi v projekt olimpijskih iger v Sočiju. Prav povezave s Sočijem in ruskim predsednikom Putinom naj bi bile po mnenju njegovih kritikov premočne, vendar je Killy poudaril, da tega poglavja v svojem življenju ne obžaluje: "Končujem tudi zato, ker po takšnem projektu, kot smo ga naredili v Sočiju, pri moji starosti težko najdeš podobne izzive."

"Po mojem mnenju je Putin dober človek"

Killy je po igrah v Sočiju dejal, da so bile "spektakularne" in da so postale ogledalo nove Rusije. Mnenja ni spremenil niti po zadnjih političnih dogodkih, ko so nekateri njegovo olimpijsko vlogo in povezavo s Putinom videli v drugačni luči.

"Sedem let sem sodeloval neposredno z vodjo države, v kateri živi 145 milijonov ljudi. Mislim, da sem med tistimi, ki ga najbolje poznajo, po mojem mnenju je Putin dober človek," je o ruskem predsedniku dejal nekdanji smučarski zvezdnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.