MOK odvzel dve olimpijski kolajni

Foto: EPA
Foto: EPA
Mednarodni olimpijski komite (MOK) je dvema atletoma odvzel kolajni z olimpijske iger v Pekingu.
Oglej si celoten članek

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je ruski atletinji Mariji Abakumovi in atletu Denisu Aleksejevu zavoljo jemanja prepovedanih poživil odvzel kolajni, ki sta ju osvojila na poletnih olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008. Pri obeh so odkrili sledi prepovedanega steroida turinabol.

Abakumova je bila pred osmimi leti srebrna v metu kopja, Aleksejev pa bronast v štafetnem teku na 4 x 400 metrov. Identično prepovedano snov so našli tudi pri ruski dolgoprogašici Ingi Abitovi in kolesarki na stezi Ekaterini Gnidenko.

V metu kopja je tako srebrno odličje naknadno osvojila Nemka Christina Obergföll, bronasto pa Britanka Goldie Sayers. Zlata je bila Čehinja Barbora Špotakova.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.